Mircea Geoana se opune limbii moldovenesti

In jos

Mircea Geoana se opune limbii moldovenesti

Mesaj Scris de basaru la data de Vin 24 Noi 2006 - 16:27

Mircea Geoana: „Romania trebuie sa se opuna vehement folosirii sintagmei „limba moldoveneasca” in UE”

Presedintele Comisiei de politica externa a Senatului roman, Mircea Geoana, este de parere ca Romania, in calitate de membru al Uniunii Europene, trebuie sa-si schimbe metodele si sabloanele de lucru cu Republica Moldova, transmite Agentia DECA-press.
Cu prilejul dezbaterii cu tema „Relatiile cu Republica Moldova dupa 1 ianuarie 2007”, organizata la Senatul Romaniei, fostul ministru roman de Externe a mai afirmat ca, fata de R. Moldova, Romania ar trebui sa adopte o atitudine similara celei adoptata de Grecia fata de Macedonia. Romania nu ar trebui sa accepte ca in instantele europene sa se vorbeasca de „limba moldoveneasca” si nici plasarea pe cabinele de traducere a vreunei placute care sa indice „limba moldoveneasca”.

Mircea Geoana a precizat ca atunci cand se vorbeste despre „limba moldoveneasca” este vorba de dorinta unora de a promova o identitate falsa, iar oficialii romani, indiferent de ceea ce va spune Chisinaul, trebuie sa se opuna, chiar vehement.

Prompt Media aminteste ca din momentul destramarii Iugoslaviei si proclamarii in locul ei a noilor state independente, Grecia a refuzat sa recunoasca denumirea de Macedonia. Grecia insista oficial ca republica iugoslava sa renunte la denumirea „Macedonia” si sa-si modifice denumirea oficiala, Atena motivandu-si decizia prin faptul ca zona geografica Macedonia include si o parte a teritoriilor din nordul Greciei, iar utilizarea acestei denumiri geografice ar presupune existenta unor pretentii teritoriale din partea Macedoniei fata de Grecia. *** end – 23.11.2006 - [DECA-press]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
basaru
basarabean

masculin Number of posts : 2769
Age : 77
Localizare : Everywhere
Hobby : Basarabean
Registration date : 04/09/2006

http://basarabian.blogspot.com/

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum