Casa Nationala de Asigurari Sociale

In jos

Casa Nationala de Asigurari Sociale

Mesaj Scris de basaru la data de Joi 7 Dec 2006 - 14:20

Casa Nationala de Asigurari Sociale a Republicii Moldova

Casa Nationala de Asigurari Sociale este o institutie publica autonoma de interes national, cu personalitate juridica ce administreaza si gestioneaza sistemul public de asigurari sociale.

Institutia sus-numita a fost infiintata in baza Hotaririi Guvernului Republicii Moldova nr. 487-XIV din 08.07.1999.

Casa Nationala este condusa de un presedinte desemnat de Guvernul Republicii Moldova. Activitatea Casei Nationale este supravegheata de catre Consiliul de Administratie, compus din +12 persoane: ministrul muncii si protectiei sociale (presedintele), reprezentanti ai Guvernului, Sindicatelor, Patronatului si ai organizatiilor de pensionari, structura consiliului de Administratie este aprobata de Guvern.

In conformitate cu prevederile Legii cu privire la sistemul public de asigurari sociale nr.489-XIV, Casa Nationala executa functiile de colectare (in baza codurilor personale de asigurari sociale ) si de distribuire a mijloacelor financiare, acumulate in rezultatul achitarii contributiilor de catre persoane asigurate si asiguratori si de asemenea pregatind propuneri legislative in domeniul asigurarii sociale.

Activitatea CNAS include stabilirea pensiilor, alocatiilor, compensatiilor din bugetul de stat si organizarea achitarii lor prin intermediul caselor teritoriale de asigurari sociale.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
basaru
basarabean

masculin Number of posts : 2769
Age : 77
Localizare : Everywhere
Hobby : Basarabean
Registration date : 04/09/2006

http://basarabian.blogspot.com/

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum