România a condamnat comunismul

In jos

România a condamnat comunismul

Mesaj Scris de basaru la data de Mar 19 Dec 2006 - 10:42

România a condamnat comunismul

Președintele Traian Băsescu a condamnat regimul comunist din România, calificându-l drept “un regim totalitar născut prin violență și încheiat tot prin violență”. În cursul declarației din Parlament, reprezentanții PRM au fluierat și huiduit.

Într-un discurs ținut în fața camerelor reunite ale Parlamentului, prilejuit de prezentarea Raportului Comisiei Prezidențiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România, Președintele Traian Băsescu a enumerat abuzurile și crimele săvârșite de regimul comunist între 1944 și 1989.

“Am găsit în acest document rațiunile pentru care pot condamna, în numele statului democratic, regimul comunist din România.”

“Pentru cetățenii României, comunismul a fost un regim impus de un grup politic autodesemnat ca deținător al adevărului, un regim totalitar născut prin violență și încheiat tot prin violență.”

“A fost un regim de opresiune, care a expropriat poporul român de cinci decenii de istorie modernă, care a călcat în picioare legea și a obligat cetățenii să trăiască în minciună și frică”, a spus Traian Băsescu în discursul său.

Președintele României a spicuit în discursul său câteva concluzii la care a ajuns raportul comisiei prezidențiale înființate în aprilie 2006 sub conducerea politologului Vladimir Tismăneanu.

Raportul Comisiei are 600 de pagini, iar președintele Băsescu a declarat că-și însușește concluziile sale.

“Într-adevăr, a fost vorba de un regim ilegitim, întemeiat pe o ideologie fanatică, o ideologie a cultivării sistematice a urii, pentru care „lupta de clasă” și „dictatura proletariatului” simbolizau esența progresului istoric.”

“Importată din URSS, ideologia comunistă a justificat atacul împotriva societății civile, a pluralismului politic și economic, nimicirea partidelor democratice, distrugerea pieței libere, exterminarea prin asasinat, deportări, muncă forțată, întemnițare a sute de mii de oameni.”

“În spatele măștii „umanismului socialist“ s-a ascuns cel mai profund dispreț pentru om ca individ”, a afirmat președintele Băsescu.

Președintele Băsescu a enumerat principalele acțiuni criminale menționate în raportul comisiei Tismăneanu, în număr de 21.

Printre acestea se numără impunerea la 6 martie 1945 a “guvernului marionetă” condus de Petru Groza, distrugerea partidelor politice și a continuității constituționale a statului român, prin abdicarea forțată a Regelui Mihai, politica de anihilare a unor întregi categorii sociale în numele luptei de clasă, persecuția minorităților etnice, religioase, culturale ori de oriectare sexuală etc.

Numărul victimelor la care ajunge raportul se situează între 500 de mii și două milioane.

Președintele Băsescu a susținut propunerea Comisiei de stabilire a unei “zile comemorative în memoria victimelor represiunii și terorii comuniste și propunerea ridicării în Capitală a unui Monument al Victimelor Comunismului”.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
basaru
basarabean

masculin Number of posts : 2769
Age : 77
Localizare : Everywhere
Hobby : Basarabean
Registration date : 04/09/2006

http://basarabian.blogspot.com/

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum