Un ziar de l. Rusa din Balti va edita o versiune in romana

In jos

Un ziar de l. Rusa din Balti va edita o versiune in romana

Mesaj Scris de basaru la data de Mar 19 Dec 2006 - 10:50

Un ziar de limba Rusa din Balti va edita, din 2007, o versiune in limba romana – In ultimii doi ani au falimentat doua ziare de limba romana care apareau la Balti
Redactia ziarului de limba rusa „SP” din Balti a anuntat ca, incepand cu 2007, va incepe editarea versiunii in limba romana a publicatiei, gratie unui proiect finantat de Fundatia Soros-Moldova, informeaza Agentia DECA-press.
Redactorul-sef al ziarului, Veaceslav Perunov, a comunicat ca pe parcursul anului viitor va fi asigurata traducerea a 24 de pagini a suplimentului de actualitate si articole cu caracter local. Ziarul „SP” este alcatuit din trei suplimente, cu un volum total de pana la 60 de pagini. Pana la finalizarea proiectului, speram sa reusim sa avem un ziar de limba romana profitabil, a spus Perunov.
In acelasi timp, directorul comercial al ziarului, Rodica Deleu, a comunicat ca, prin acest proiect, redactia ziarului „SP” isi asuma un anumit grad de risc pentru ca, la Balti, populatia, inclusiv vorbitorii de limba romana, s-a deprins sa citeasca acest ziar in limba rusa. Speram insa ca acest ziar sa prinda viata la Balti, a spus Deleu, specificand ca in cazul in care proiectul se va incununa de succes, „SP” va inregistra peste un an un ziar cu denumire separata.
Dupa cum precizeaza Agentia Monitor Media, viitorul supliment in limba romana va fi editat, initial, cu un tiraj de o mie de exemplare, urmand ca pana la sfarsitul anului viitor, conform calculelor editorilor, sa inscrie trei mii de exemplare.
In acest an, ziarul „SP” a implinit 12 ani de prezenta pe piata informationala. Are un volum de pana la 60 de pagini de formatul A3 si este considerat unul dintre cel mai voluminos din R. Moldova.
Dupa ce saptamanalul „Accent provincial” si-a suspendat aparitiile la finele anului 2005, iar apoi si ziarul „Spirit Romanesc”, in municipiul Balti nu apare nici un ziar independent de limba romana, aici editandu-se saptamanalul „Vocea Baltiului” in patru pagini, cu un tiraj extrem de modest, fondator al caruia este Consiliul Municipal Balti.
La moment, in municipiul Balti apar cu regularitate patru publicatii, inclusiv un bisaptamanal.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
basaru
basarabean

masculin Number of posts : 2769
Age : 77
Localizare : Everywhere
Hobby : Basarabean
Registration date : 04/09/2006

http://basarabian.blogspot.com/

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum