Congresul SUA cere retragerea trupelor ruse din Ucraina, Moldova și Georgia

In jos

Congresul SUA cere retragerea trupelor ruse din Ucraina, Moldova și Georgia

Mesaj Scris de basaru la data de Dum 7 Dec 2014 - 14:40

Congresul SUA cere retragerea trupelor ruse din Ucraina, Moldova și Georgia

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Camera Reprezentaților a Congresului SUA a adoptat o rezoluție prin care condamnă acțiunile Federației Ruse în Europa de Est și cere acesteia să-și retragă trupele de pe teritoriul Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei, transmite IPN.

Prin această rezoluției, SUA „afirmă dreptul Ucrainei, Georgiei și Republicii Moldova, de a-și exercita drepturile suverane în cadrul granițelor recunoscute internațional” și „condamnă agresiunea politică, economică și militară continuă din partea Federației Ruse împotriva Ucrainei, Georgiei și Moldovei și încălcarea continuă a suveranității, independenței și integrității teritoriale a acestora”. Rezoluția prevede retragerea forțelor militare ruse de pe teritoriul celor trei state și încetarea sprijinului politic, militar și economic pentru separatiști, precum și revocarea anexării Crimeii.

Camera Reprezentanților cere președintelui american să furnizeze Ucrainei infrastrutură tehnică de apărare, servicii și informații pentru a-și putea apăra teritoriul și suveranitatea. În rezoluție, legislatorii americani mai îndeamnă UE să susțină inițiativele de diversificare a surselor de energie pentru a limita capacitatea Rusiei de șantaj energetic și cer președintelui SUA și Departamentului de Stat să elaboreze o strategie pentru diseminarea de știri, informații în limba rusă în țările cu populație vorbitoare de limbă rusă

avatar
basaru
basarabean

masculin Number of posts : 2773
Age : 78
Localizare : Everywhere
Hobby : Basarabean
Registration date : 04/09/2006

http://basarabian.blogspot.com/

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum