Se reduce numarul moldovenilor ce viziteaza Romania

In jos

Se reduce numarul moldovenilor ce viziteaza Romania

Mesaj Scris de basaru la data de Dum 7 Ian 2007 - 19:33

Numărul moldovenilor care vizitează România s-a redus de trei ori față de începutul anului 2006

Numărul cetățenilor moldoveni care vor să intre în România s-a diminuat de cel puțin trei comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Potrivit poliției române de frontieră, de la începutul anului curent peste 3 mii de cetățeni moldoveni au intrat în România față de aproape 9 mii, câți au intrat în aceeași perioada a anului 2006.

Surse din cadrul Serviciului Vamal au comunicat pentru BASA-press că traficul la hotarul dintre România și Republica Moldova s-a micșorat din cauza complicării procedurii de traversare a frontierei. Potrivit datelor Biroului Vamal Giurgiulești, în primele zile ale anului curent, prin secția pasageri au trecut 1608 persoane, zece autocare și 347 autoturisme, iar în perioada similară a anului precedent - 5116 persoane, șase autocare și 516 autoturisme.

Potrivit presei române, dificultățile întâlnite de moldoveni la intrarea în România după aderarea ei la UE ar putea desființa micul trafic la frontiera estică. În Piața Centrală din Botoșani, un sector important era rezervat moldovenilor, care vindeau la tarabe diverse mărfuri, în special alimentare, sub prețul celor din magazine.
avatar
basaru
basarabean

masculin Number of posts : 2769
Age : 77
Localizare : Everywhere
Hobby : Basarabean
Registration date : 04/09/2006

http://basarabian.blogspot.com/

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum