Ziua Unirii, la Iași

In jos

Ziua Unirii, la Iași

Mesaj Scris de basaru la data de Joi 25 Ian 2007 - 16:15

Ziua Unirii, la Iași
[Trebuie sa fiti înscris și conectat pentru a vedea această imagine]


Românii au sărbătorit, ieri, 148 de ani de la Unirea Principatelor Române.
La manifestările de la Iași, dedicate evenimentului, a participat și Traian Băsescu, însoțit de un important număr de personalități politice.
Președintele României a spus că Unirea de la 24 ianuarie 1859 a fost un moment care a marcat istoria noastră națională și a făcut posibilă Marea Unire de la 1918.

Președintele Băsescu a făcut cu această ocazie o paralelă între reformele instituite în urmă cu 148 de ani de domnitorul Alexandru Ioan Cuza și realitățile României de astăzi, arătând că ceea ce era necesar atunci este necesar și în prezent.
“Cuza a făcut un cod penal, azi avem nevoie de un cod penal modern. Cuza a pus bazele învățământului, azi avem nevoie de modernizarea învățământului românesc. Cuza a încercat să facă instituțiile statului să funcționeze, azi avem nevoie mai mult ca oricând să facem instituțiile statului să funcționeze’’, a declarat șeful statului în Piața Unirii din capitala
Moldovei.
În opinia sa, dincolo de orice, astăzi este actual ceea ce Mihail Kogălniceanu îi cerea la acea vreme lui Alexandru Ioan Cuza: “Fă să dispară arbitrarul, fă ca legea să fie tare”, a amintit Traian Băsescu, arătând că acest îndemn al lui Kogălniceanu îl conduce și pe el astăzi. Șeful statului român a subliniat faptul că, deși în cei 148 de ani au trecut peste români trei războaie, 50 de ani de comunism și 17 de tranziție, totuși România a
ajuns astăzi într-un spațiu de libertate în care oamenii au șanse, iar
generațiile tinere își pot realiza visele, totul fiind să îndrăznească.

Manifestări consacrate Unirii Principatelor Române au avut loc pe întreg teritoriul țării, dar punctul central al sărbătorii a fost Iașiul, unde a avut loc un spectacol grandios cu paradă militară, concerte și focuri de artificii.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
basaru
basarabean

masculin Number of posts : 2769
Age : 77
Localizare : Everywhere
Hobby : Basarabean
Registration date : 04/09/2006

http://basarabian.blogspot.com/

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum