CCA vrea mai multe posturi in romana!!!

In jos

CCA vrea mai multe posturi in romana!!!

Mesaj Scris de basaru la data de Mier 31 Ian 2007 - 20:21

Incredibil, dar adevărat
CCA vrea mai multe posturi TV în limba română

Ieri, Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a decis că, până nu va fi adoptată o strategie clară de dezvoltare a audiovizualului moldovenesc, nu va fi organizat niciun concurs de eliberare a licențelor de emisie. Strategia ar putea fi gata la mijlocul lunii martie 2007, iar până atunci CCA va elibera licențe de prelungire temporare pentru radiodifuzorii cărora le-a expirat valabilitatea licențelor.

Totodată, CCA a respins noua listă de posturi retransmise de studiourile TV prin cablu „Heles-97” din Telenești și „AMT” SRL din Chișinău, motivul invocat fiind că acestea nu conțin suficiente posturi în limba română și posturi provenite din spațiul european. Conform prevederilor Codului Audiovizualului, începând de la 1 ianuarie 2007, pachetele de TV prin cablu trebuie să conțină un volum nu mai mic de 70% de producție proprie și autohtonă cu caracter informativ și analitic în limba de stat. Vlad Țurcanu a menționat că, întrucât R. Moldova și-a declarat orientarea proeuropeană, „ar trebui să existe mai multe canale importante din statele-membre ale UE”. Membrii CCA au recomandat operatorilor de retransmisie prin cablu să renunțe la canale din spațiile estice, de genul „Boieț TV” și „Nastoiașcee strașnoe kino”, pe care să le înlocuiască cu alte posturi în limba română sau din țările europene.


În același context, membrii CCA au respins noua grilă de emisie a postului de radio „Vzrosloe radio Șanson”, pe care l-au calificat drept „corp străin” în sistemul informațional al R. Moldova. Consiliul a solicitat ca grila să
fie îmbunătățită la capitolul emisie în limba de stat. În maximum două săptămâni, CCA urmează să discute soarta postului respectiv de radio și, de asemenea, să decidă dacă va fi sau nu avertizat în mod public acest post, cunoscut prin difuzarea unor piese a căror tematică dominantă est „pușcăriașii și lumea interlopă din Rusia”. La sfârșitul lunii decembrie 2006, Centrul de monitorizare a CCA a supravegheat postul de radio în cauză și a constatat mai multe încălcări la utilizarea limbii de stat și la difuzarea publicității.


Tot marți, CCA a eliberat autorizația de transmisie pentru „Albasat SRL”, care va difuza programe TV prin cablu în 33 de sate din raionul Nisporeni, și pentru „Video Vox” din Larga Nouă, Cahul.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
basaru
basarabean

masculin Number of posts : 2769
Age : 77
Localizare : Everywhere
Hobby : Basarabean
Registration date : 04/09/2006

http://basarabian.blogspot.com/

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum