Băsescu:Moldovei trebuie să i se dea o perspectivă europeana

In jos

Băsescu:Moldovei trebuie să i se dea o perspectivă europeana

Mesaj Scris de basaru la data de Mar 6 Feb 2007 - 12:59

Traian Băsescu: „Moldovei trebuie să i se dea o perspectivă europeană"

În momentul de față sunt 800.000 de cetățeni ai R. Moldova care solicită cetățenie română și evaluarea autorităților române arată că, până la sfârșitul anului, această cifră ar putea ajunge la 1,5 milioane dintr-o populație totală de 3,8 milioane, a declarat președintele României, Traian Băsescu, în cadrul emisiunii Pro-Vest, difuzată duminică, 4 februarie, la postul de televiziune Pro TV.

În acest fel, „mă tem că depășim nivelul etnicilor români din R. Moldova cu cererile de cetățenie“, a concluzionat președintele român.

Totodată, Băsescu a declarat că dacă România ar acorda tuturor solicitanților cetățenie română, ar crea o mare problemă europenilor. Șeful statului român a mai spus că a explicat comisarilor europeni că este esențial ca Moldovei să i se dea o perspectivă europeană, pentru ca moldovenii să se poată bucura de libertatea de a trăi și munci în România fără a avea cetățenia română.

Referindu-se la problema vizelor, președintele român a declarat că „aici este o responsabilitate împărțită”. Chișinăul nu a aprobat deschiderea a două consulate la Bălți și la Cahul, ceea ce a concentrat tot efortul pe Consulatul de la Chișinău. După discuția pe care am avut-o cu președintele Voronin, s-au dat spații, și probabil că săptămâna curentă vor începe să funcționeze și cele două consulate, ceea ce va ajuta foarte mult la scăderea presiunii pe Consulatul de la Chișinău, a mai spus președintele.

În cadrul emisiunii, Traian Băsescu a reiterat sprijinul României în ceea privește integrarea europeană a R. Moldova. Romania are un deficit de forță de muncă de 200.000 de persoane, care ar putea fi cu ușurință suplinit de moldoveni, dacă R. Moldova ar ajunge membră UE, a comentat președintele României.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
basaru
basarabean

masculin Number of posts : 2769
Age : 77
Localizare : Everywhere
Hobby : Basarabean
Registration date : 04/09/2006

http://basarabian.blogspot.com/

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum