monumentul lui Lenin

In jos

monumentul lui Lenin

Mesaj Scris de Administrator la data de Sam 24 Feb 2007 - 11:53

Autoritatile baltene refuza sa anuleze decizia ilegala cu privire la reinstalarea monumentului lui Lenin – Astfel, Consiliul Municipal ignora o decizie a Curtii Supreme de Justitie
[Trebuie sa fiti înscris și conectat pentru a vedea această imagine]

In sedinta de joi, fractiunea comunista din Consiliul Municipal Balti (CMB), majoritara in acest for, a refuzat sa participe la procedura votare prin care urma sa anuleze decizia din 31 iulie 2003 „Cu privire la reinstalarea monumentului lui Vladimir Lenin”, transmite DECA-press.
In acest fel, dupa cum afirma opozitia din forul municipal din Balti, fractiunea comunista a sfidat o hotarare a Curtii Supreme de Justitie (CSJ) care obliga sa anuleze decizia autoritatilor baltene.
In sedinta CMB, liderul fractiunii comuniste Aleksandr Usatai, a declarat ca membrii fractiunii nu vor participa la votare, fara ca sa explice refuzul.
Igor Ciuru, membrul fractiunii de opozitie „Plai”, a comunicat, solicitat de Agentia DECA-press, ca un grup de alesi care reprezinta opozitia, este decis sa actioneze in instanta de judecata CMB pentru ignorarea deciziei CSJ – instanta judiciara suprema in stat. Comunistii nu au dorit sa voteze anularea deciziei pentru ca, in acest fel, ar fi recunoscut ca au emis, acum patru ani, o decizie ilegala, a comentat consilierul Ciuru.
Amintim ca, in luna decembrie trecut CSJ a anulat autorizatia de construire, eliberata de Primaria Balti catre Comitetul local al Partidului Comunistilor din R. Moldova (PCRM), cu privire la „mutarea si instalarea monumentului lui Vladimir Lenin in centrul orasului Balti”. Actiunea impotriva autoritatilor baltene a fost initiata in 2004 de un grup de sase consilieri, reuniti in fractiunea „Plai” din CMB.
In luna noiembrie, CSJ a emis o alta hotarare pe marginea unui alt dosar in cazul „monumentului lui Lenin”. Instanta suprema i-a dat castig de cauza cetateanului Igor Gordas care a contestat in judecata doi ani si jumatate decizia CMB cu privire la reinstalarea monumentului lui Lenin.
La 31 iulie 2003 Consiliul Municipal (CM) Balti a adoptat o decizie prin care legaliza reinstalarea monumentului lui Lenin in orasul Balti. In baza acestei decizii, Primaria Balti a eliberat o autorizare ce permitea Partidului Comunistilor instalarea statuii in localitate. Decizia autoritatilor de reinstala monumentul in centrul localitatii a starnit un val de proteste si discutii controversate in oras, iar un fost detinut politic (Gheorghe Briceag) a avertizat autoritatile ca isi va da foc in cazul care vor recurge la reinstalarea monumentului. Lucrarile de constructie au fost suspendate la 7 iulie 2004 printr-o dispozitie a Inspectiei de Stat in Constructii Teritoriale „Nord” in baza unei sesizari a unui grup de consilieri municipali de opozitie. Conform deciziilor CSJ, reinstalarea monumentului lui Lenin la Balti urma sa fie facuta in contradictie cu legislatia.
Monumentul lui Vladimir Lenin din Balti a fost demontat din centrul localitatii in februarie, acum 15 ani. De atunci statuia se afla „depozitata” in curtea Centrului militar zonal.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

_________________
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Administrator
Admin

masculin Number of posts : 115
Age : 33
Localizare : Basarabia
Hobby : Basarabean
Registration date : 03/09/2006

http://basarabia.discutfree.com/

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum