tot mai greu si mai greu, cu vizele in romania...

In jos

tot mai greu si mai greu, cu vizele in romania...

Mesaj Scris de dm la data de Joi 1 Mar 2007 - 17:52

Chiar și așa!
Hărțuială… tur-retur
[Trebuie sa fiti înscris și conectat pentru a vedea această imagine]

Cetățenii R. Moldova, care doresc să obțină vize de intrare în România, pe lângă setul de acte necesare, sunt obligați să aibă la mână bilete de călătorie tur-retur. Această condiție a fost pusă de la începutul săptămânii curente.
Mai bine cu bani, decât gratis, dar umiliți…


.... „Nu înțelegem de ce trebuie să procurăm bilete de călătorie, în timp ce noi preferăm transportul de pasageri particular, care ne duce fie la consulatele de la București, fie acolo unde avem nevoie. Apoi, de ce să fim obligați să umplem bugetul lui Voronin, și încă s-o facem cu ajutorul Consulatului României?”.
Deplasați la fața locului, am văzut la Secția consulară a României lume de peste lume. Solicitanții de vize stăteau în două rânduri: în partea stângă - cei care n-au reușit să intre cu o zi înainte, iar în dreapta - cei programați pentru ziua curentă. Și cei din primul rând, și cei din al doilea ne-au spus că introducerea obligativității procurării biletelor de călătorie este, pur și simplu, o absurditate. În primul rând, solicitantul de vize nu știe exact când va obține viza, iar biletele se vând cu zece zile înainte. În al doilea rând, aceasta a provocat un haos nemaipomenit la Gara de sud, deoarece toate biletele spre România sunt vândute.


În al treilea, imediat ce obțin viza, majoritatea călătorilor anulează biletele, pierzând câte 15-20% din costul acestora. De rând cu biletul, solicitantul de vize e obligat să prezinte o xerocopie a acestuia și cecul de la casa unde a fost procurat. „Mai rezonabil ar fi fost dacă vizele erau cu plată, numai să nu pierdem timpul în zadar cu programările on-line și cu aceste nenorocite bilete de călătorie!”, mi-a spus Vera C., care zice că, din cauza acestor condiții, nu va putea ajunge în termeni optimi la destinație, dincolo de Prut. Zilnic, la Secția consulară sunt programați câte 400 de cetățeni, dar ei aproape niciodată nu reușesc să treacă în aceeași zi dincolo de poartă.
Am încercat să aflăm și părerea funcționarilor Secției consulare. Cu mare dificultate, am trecut dincolo de poartă. Omul de serviciu, ne-a spus că consulul Ionuț Dicu e lipsă și ne-a sfătuit să adresăm întrebarea oricărui funcționar de la cele câteva ghișee, unde stăteau în rând solicitanții de vize. La ghișeul nr. 4, doamna din fața mea m-a recunoscut, însă, auzind întrebarea, a pus capul în jos și n-a binevoit să-mi răspundă. La celelalte ghișee, pur și simplu, n-am avut acces, deoarece solicitanții de vize, nervoși și supărați de atâta așteptare, mi-au blocat trecerea. Venind la redacție, am format mai multe telefoane ale secției consulare, dintre care ne-a răspuns numai unul - robotul. Nu a răspuns nici telefonul consilierului pentru presă al Ambasadei României la Chișinău.
Încercăm astăzi să lămurim acest mister: a cui e ideea cu biletele tur-retur…
Nicolae Roibu,
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
dm
aliat
aliat

masculin Number of posts : 20
Registration date : 06/09/2006

http://balti.110mb.com/

Sus In jos

Re: tot mai greu si mai greu, cu vizele in romania...

Mesaj Scris de basaru la data de Joi 1 Mar 2007 - 18:29

Sper sa nu fie aceasta procedura inclusa din cauza interviului domnului Voronin....

macar bine ca studentii care au permisuri de sedere temporara nu trebuie sa stea acolo la coada cu ziele, ca eu nu stiu de ce dar nu ma vad stand acolo...
avatar
basaru
basarabean

masculin Number of posts : 2769
Age : 77
Localizare : Everywhere
Hobby : Basarabean
Registration date : 04/09/2006

http://basarabian.blogspot.com/

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum