Turismul in Moldova

In jos

Turismul in Moldova

Mesaj Scris de basaru la data de Sam 3 Mar 2007 - 13:11

R.Moldova se situează pe locul 95 într-un clasament privind competitivitatea în turism ce include 124 de state

Republica Moldova ocupă locul 95 din 124 de state din lume într-un clasament referitor la competitivitatea în sectorul turismului, realizat de World Economic Forum, organizație non-profit cu sediul la Geneva.

Clasamentul este realizat pe baza indicelui de competitivitate, care include trei criterii de evaluare: cadrul legislativ, mediul de afaceri și infrastructura turistică, resursele naturale și culturale. Calificativele acordate variază între minim 1 și maxim 7 puncte.

Moldova a obținut un total de 3,65 puncte, comparativ cu 5,66 puncte în cazul liderului clasamentului, Elveția, și 2,68 puncte pentru Ciad, care ocupă ultima poziție.

R.Moldova devansează astfel de țări precum Cambodia, Ecuador sau Kenya și este întrecută de state ca Zambia, Algeria, Mauritania. România ocupă în acest clasament locul 76, Ucraina - 78, iar Rusia - 68. Printre țările CSI cel mai mare rating îi revine Georgiei, situată pe locul 66.

Primele locuri ale clasamentului din 2007 sunt ocupate de state europene: Elveția, Austria și Germania și Islanda, urmate de SUA, Hong Kong, Canada, Singapore, Luxemburg și Marea Britanie. Franța, cea mai populară destinație turistică a lumii, se plasează pe poziția a 12-a, situație determinată, în principal, de atitudinea francezilor față de turiști.

Ultimele locuri din clasament revin unor state africane: Lesotho, Angola, Burundi și Ciad.
avatar
basaru
basarabean

masculin Number of posts : 2769
Age : 77
Localizare : Everywhere
Hobby : Basarabean
Registration date : 04/09/2006

http://basarabian.blogspot.com/

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum