Enciclppedie moldoveneasca!??

In jos

Enciclppedie moldoveneasca!??

Mesaj Scris de basaru la data de Joi 29 Mar 2007 - 17:36

... și zis-a Voronin: să fie „Enciclopedie moldovenească!”

Președintele nostru, „as” în toate - și la cultură, și la agricultură - s-a gândit să rămână în analele „istoriei integrate moldovenești” și ca enciclopedist. Luni, V. Voronin a emis „Decretul privind constituirea Comisiei Naționale pentru Pregătirea Editării Enciclopediei Moldovenești”. După cum ne informează comunicatul, ideea nu a venit din senin: Voronin a emis decretul „având în vedere nivelul actual de dezvoltare a societății, conștientizând importanța cunoștințelor enciclopedice pentru formarea unei personalități multilateral dezvoltate, în scopul facilitării accesului publicului larg la informații din diverse domenii și în temeiul art. 94 alin.(1) din Constituția Republicii Moldova”. Asta da grijă pentru dezvoltarea poporului și accesul la informații!

În fruntea comisiei a fost numită Mariana Șlapac, devenită anul trecut vicepreședinte al Academiei de Științe a Moldovei, deși nu este academician, și care, mai nou, este președintă a Consiliului de Observatori al „Teleradio-Moldova”. Amintim că tot Șlapac a fost președinta comisiei de pe lângă AȘM care, toamna trecută, a dat „verdictul științific” manualelor de istorie integrată. Din componența comisiei fac parte ministrul Culturii și Turismului, Artur Cozma, și cel al Educației și Tineretului, Victor Țvircun, deputatul comunist Victor Stepaniuc, rectorii universităților de Stat și Tehnică, Gh. Rusnac și Ion Bostan, scriitorul Ion Druță, filologul Haralambie Corbu, reprezentanți ai subdiviziunilor AȘM.

În termen de trei luni, comisia urmează să prezinte guvernului spre aprobare „planul de acțiuni pentru pregătirea editării enciclopediei moldovenești”, iar executivul trebuie să caute posibilități de a finanța proiectul.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
basaru
basarabean

masculin Number of posts : 2769
Age : 77
Localizare : Everywhere
Hobby : Basarabean
Registration date : 04/09/2006

http://basarabian.blogspot.com/

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum