alegeri locale - 3 iunie 2007

In jos

alegeri locale - 3 iunie 2007

Mesaj Scris de basaru la data de Lun 7 Mai 2007 - 20:09

Alegerile locale generale 2007

La 3 iunie 2007, în Republica Moldova se vor desfășura alegerile locale generale. Conform Codului electoral primarii și consilierii în consiliile raionale, orășenești, de sector și sătești se aleg prin vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat, pentru un mandat de 4 ani, care începe efectiv din ziua efectuării alegerilor locale generale. În cadrul scrutinului, urmează a fi aleși peste 900 de primari ai localităților și peste 12 mii de consilieri locali.


Ultima editare efectuata de catre in Sam 2 Iun 2007 - 23:12, editata de 1 ori
avatar
basaru
basarabean

masculin Number of posts : 2773
Age : 78
Localizare : Everywhere
Hobby : Basarabean
Registration date : 04/09/2006

http://basarabian.blogspot.com/

Sus In jos

Re: alegeri locale - 3 iunie 2007

Mesaj Scris de basaru la data de Lun 7 Mai 2007 - 20:17

Candidați pentru functia de primar general al municipiului Chișinău

Iordan Veaceslav — primar general interimar al mun. Chișinău
Partidul Comuniștilor din Republica Moldova
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Mereuță Ion — medic, jurist
Partidul Umanist din Moldova

Bujor Leonid
— istoric, deputat în Parlament
Alianța “Moldova Noastră”
 
Filat Vladimir — jurist, deputat în Parlament
Partidul Democrat din Moldova
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
 
Chirtoacă Dorin — jurist, vicepreședinte al Partidului Liberal
Partidul Liberal
 
Zorin Zinovia — medic, lector universitar, președinte al organizației teritoriale Chișinău a Partidului Conservator
Partidul Conservator
 
Corduneanu Alexandru — inginer electronist, viceprimar al mun. Chișinău
Partidul Popular Creștin Democrat

Krîlov Valentin — inginer-electronist
Blocul electoral “Patria-Родина — Равноправие”
 
Mușuc Eduard — economist, președintele PSDM
Partidul Social Democrat din Moldova
 
Ciurea Corneliu — economist manager, politolog
Partidul Social-Liberal
 
Pavlicenco Vitalia — filolog, deputat în Parlament, președintele Partidului Național Liberal
Partidul Național Liberal
 
Bolboceanu Ludmila
Partidul European
 
Mîslițchi Svetlana
Partidul Popular Republican

Braghiș Dumitru
Partidul Democrației Sociale din Moldova

Bujenița Ilie
Partidul Ecologist “Alianța Verde” din Moldova

Bodarev Petru
Candidat independent


avatar
basaru
basarabean

masculin Number of posts : 2773
Age : 78
Localizare : Everywhere
Hobby : Basarabean
Registration date : 04/09/2006

http://basarabian.blogspot.com/

Sus In jos

Re: alegeri locale - 3 iunie 2007

Mesaj Scris de basaru la data de Lun 7 Mai 2007 - 20:27

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


Atâta înghesuială pentru un singur fotoliu nu a mai cunoscut capitala, dar nici istoria electorală a suveranei și independentei noastre R. Moldova! Miza este, într-adevăr mare, măcar și din simplul motiv că în Chișinău locuiește mai bine de o pătrime din populația RM, aici se consumă cea mai mare parte din viața politică și - ceea ce pare mai important - este concentrat peste 60% din potențialul economic. Totodată, rezultatul scrutinului local din 3 iunie are o importanță electorală în perspectiva parlamentarelor din 2009.

Alegerea primarului de Chișinău este un punct vulnerabil al partidului de guvernământ, care visează să scape de handicapul veșnicului perdant. Or, din 1999 până în 2005, în patru confruntări consecutive, PCRM nu a reușit să câștige, de jure, lupta pentru principala redută locală - primăria Chișinău. Nici cu cei trei Vasile - Iovv, Zgardan și Ursu -, nici cu doamna finanțelor Zinaida Grecianâi. Spun de jure, pentru că, de facto, din aprilie 2005, când Serafim Urecheanu a preferat mandatul de deputat celui de primar, comuniștii sunt cei care dirijează treburile urbei. Mai întâi, ca instrument le-a servit interimarul Vasile Ursu, pe care l-au „cumințit” cu amintiri despre niște dosare penale nefinisate, făcându-l astfel să sară fără crâcneală din barca AMN în luntrea comunistă. Apoi, printr-o rocadă neașteptată, în ianuarie 2007, în față a fost scos chiar un reprezentant al PCRM - Veaceslav Iordan. Acum, când a degrevat din funcție, primăria a fost lăsată în grija interimară tot a unui comunist. Ceea ce-i lipsește însă guvernării pentru a se simți cu adevărat confortabil la cârma primăriei, fără a trezi suspiciunea structurilor internaționale, este acoperirea democratică, pe care o poate obține doar având un primar ales într-un scrutin recunoscut ca liber și corect, secondat de o majoritate sau măcar de o „coaliție constructivă”, ca cea de acum, în Consiliul municipal. În aceste condiții, guvernarea e motivată să-l facă pe dracu-n patru doar ca să-l scoată pe candidatul ei primar cu acte-n regulă. Asta ar fi și o revanșă pentru pierderea alegerilor la funcția de bașkan în UTA “Gagauz-Yeri”.

Pentru opoziție - mă refer aici la toate forțele politice parlamentare și extraparlamentare care nu susțin și nici nu fac parte din coaliția „constructivă” de guvernământ -, actualele alegeri locale, în general, și cele pentru mandatul de primar al capitalei, în special, ar fi trebuit să fie un examen serios de maturitate politică, care-i oferă posibilitatea de a-și lua revanșa pentru înfrângerea repetată în fața comuniștilor în ultimele două scrutine parlamentare. Se pare însă că opoziția nu a avansat pe calea maturizării politice și continuă cu iresponsabilitate masochistă să calce pe aceeași greblă, venind și în campania curentă cu o puzderie de candidați, unii mai democrați și mai liberali decât alții. Țin să-i dau dreptate unui analist care declara recent că „opoziția nu și-a creat încă instinctul învingătorului”.

Doar despre jumătate dintre pretendenți se poate spune că au experiență politică, sunt cunoscuți, într-o măsură mai mare sau mai mică, de electorat și au o forță politică, mai mult sau mai puțin serioasă, în spate. Trei dintre aceștia - Chirtoacă, Mușuc și Braghiș - au mai participat în alegeri pentru funcția de primar, patru sunt deputați în parlament (Bujor, Filat, Pavlicenco, Braghiș). Ceilalți candidați sunt niște persoane cunoscute doar în cercurile înguste în care activează, ca să nu-i supărăm numindu-i anonimi.

Dar ce va face, la 3 iunie, alegătorul de rând, care nu este ziarist, nu a citit programele electorale, nu merge la conferințe de presă, citește rar de tot presa, schimbă postul când e publicitate electorală, îi înjură pe „politicienii iștia care toți îs hoți” și e supărat pe „democrația asta care ne-a adus la sapă de lemn”? Cum va proceda acesta, singur în fața buletinului de vot kilometric și pestriț? Cum va răspunde el la întrebarea din titlu care, precum se știe, aparține „cetățeanului turmentat”?
avatar
basaru
basarabean

masculin Number of posts : 2773
Age : 78
Localizare : Everywhere
Hobby : Basarabean
Registration date : 04/09/2006

http://basarabian.blogspot.com/

Sus In jos

Re: alegeri locale - 3 iunie 2007

Mesaj Scris de basaru la data de Vin 11 Mai 2007 - 15:08

Vladimir Filat: „Cetățenii vor fi principalii mei consilieri”

citat din interviul dat ziarului Timpul


- Am înțeles că, aproape în fiecare după-amiază, vă întâlniți cu locuitorii dintr-un anumit cartier. Ce anume vă spune lumea?

- La început, oamenii sunt mai reticenți, pentru că majoritatea s-au cam plictisit de vorbăria politicienilor. Abia după ce începem să discutăm și oamenii văd că le cunosc problemele, că îmi notez sugestiile lor și că am intotdeauna soluții la necazurile lor, încep să capete curaj și să vorbească mai cu încredere. Am aflat mult mai multe din gura chișinăuienilor simpli, cu care mă întâlnesc lângă blocurile lor, decât aș fi aflat toată viața din paginile ziarelor ori de la televizor.

- Care sunt problemele pe care vi le semnalează cel mai des cetățenii?

- Unii sunt supărați că le plouă în casă, deoarece nu sunt reparate acoperișurile blocurilor; alții - că-și rup mașina în gropile de pe străzile Chișinăului sau că nu au unde să-și lase copiii să se joace în siguranță. Am rămas uimit, dar și revoltat să aflu că, bunăoară, într-unul din blocurile cu 23 de niveluri de pe bulevardul Dacia, la Botanica, liftul nu mai funcționa de mai bine de un an! Oamenii urcau în fiecare zi - sau de mai multe ori pe zi - 20-22 de etaje, cu bagaje, cu haine de iarnă pe ei... Nimeni nu și-a mai cumpărat acolo mobilă de ani de zile, pentru că nu are cum s-o care pe scări! Ce să mai zic de bătrânii care se chinuie, în fiecare zi, să coboare ca să-și ia o pâine și o pungă cu lapte! Un calvar incredibil pentru un oraș european la începutul secolului XXI, și asta doar pentru că nimeni nu s-a deranjat să repare liftul! Acest lucru spune multe, din păcate, despre atitudinea nepăsătoare a celor care ar trebui să fie în serviciul cetățeanului!

- E o situație dramatică și, bănuiesc, nu e singura de acest gen în capitală...

- Necazurile sunt numeroase și apăsătoare. Îmi dau lacrimile de supărare când mă gândesc la cazul unui fost luptător în războiul din Transnistria, care azi a rămas pe drumuri, fără casă și serviciu, căutându-și hrana prin gunoaie! El s-a sacrificat pentru Moldova, iar după aceea nimeni nu s-a obosit să-i dea o mână de ajutor...

Marile probleme sunt acelea pe care le cunoaștem cu toții: lipsa locurilor de muncă, nivelul salariilor, numărul mic de locuințe, curățenia, prețul exagerat al utilităților publice, starea jalnică a drumurilor, numărul mare de copii și bătrâni neajutorați. Împreună cu echipa Partidului Democrat, care candidează pentru Consiliul municipal, am alcătuit un plan riguros, concret, cu termene temporare stricte, prin care să aducem aceste lucruri pe un făgaș normal. Desigur, nu promit că într-un an după ce voi deveni primar Chișinăul va arăta ca Parisul - categoric, politica nu face minuni! Salvarea este în munca noastră. Dar, oricât am munci, dacă o comunitate este prost condusă, totul se risipește.

- Cei la care faceți aluzie ar putea să vă reproșeze că nu aveți încă vârsta și nici experiența necesară pentru a fi un bun primar de Chișinău…

- Ar putea. Dar, totodată, nu cred că lumea își dorește ca în fruntea orașului să vină cineva aflat în prag de pensionare și care să se îngrijească doar de bunăstarea familiei sale și a prietenilor. Am împlinit de curând 38 de ani și am demonstrat ce pot să fac. După ce am terminat Facultatea de Drept la Iași, mi-am înființat propria întreprindere comercială, pe care apoi am dezvoltat-o cu succes. Astăzi sunt un om realizat, care nu vine la primărie pentru a se îmbogăți sau a-și face un rost în viață. Iar faptul că am în spate un deceniu de activitate în Partidul Democrat, că am fost ministru, iar acum sunt parlamentar probează că am experiența dialogului politic la toate nivelurile. Și mai am un mare atu: nu sunt șef de partid!

- Atu?!...

- Exact! Eu vin la primărie ca să dau startul spre un nou tip de administrație - corectă, deschisă, mereu la dispoziția cetățenilor și mai ales lipsită de partizanat politic. Odată ajuns primar, voi lua deciziile în funcție de utilitatea și necesitatea lor, nu de culoarea politică a celor ce le susțin. Or, credeți-mă, un președinte de partid, ajuns primar, n-ar putea realiza acest lucru, pentru simplul motiv că nu ar fi echidistant și ar trage frâiele în folosul formațiunii politice pe care o reprezintă.

- Anual, din Chișinău pleacă în străinătate peste 1000 de familii tinere, majoritatea cu studii superioare. Cum veți răspunde acestui adevărat cataclism?

- Aș vrea să le transmit tinerilor - elevi, studenți sau proaspăt angajați - că, deși poate acum nu li se pare așa, fiecare dintre ei are șansa unei cariere de succes și a unei vieți reușite. Nu vreau ca absolvenții să plece peste hotare, unde să muncească în condiții umilitoare, doar pentru că aici nu găsesc de lucru și nu au bani nici de pâine. Nici un părinte nu merită să trăiască această durere! De aceea, vom promova un program de investiții care va face ca disponibilul de locuri de muncă să crească progresiv în următorii ani, mai ales pentru personalul calificat. Crearea locurilor de muncă pentru absolvenți, dar și pentru cei aflați încă la facultate și care doresc să facă un ban, este unul din scopurile noastre majore. Din aceeași listă de planuri concrete, aș enumera următoarele: să facem mai multe parcuri și spații verzi în Chișinău, să plantăm anual cel puțin 20.000 de arbori și arbuști, să curățăm gropile de gunoi, să cumpărăm troleibuze și autobuze noi, moderne, în locul amărâtelor de rutiere, în care se înghesuie lumea zi de zi, să renovăm spitalele și școlile, să aducem computere în fiecare instituție de învățământ, să reparăm șoselele și sistemul de iluminat. Sunt multe de făcut, dar trebuie să începem cu cele mai importante și, de aceea, trebuie să drămuim bine fiecare bănuț de care dispunem.

- E vorba, totuși, de foarte mulți bani. Unde veți căuta cheia bunăstării?

- Acolo unde n-au dorit s-o caute actualii conducători ai capitalei. Am să vă dau un exemplu simplu: bugetul primăriei este de 1.200.000.000 de lei. Dar știți dumneavoastră că, numai în ultimele două luni, primăria a repartizat cu titlu gratuit mai mult de 250 de loturi de pământ, în loc să le fi vândut, așa cum ar fi fost normal?! Puteți face un calcul, să vedeți câți bani ar fi adus suplimentar la bugetul orașului aceste tranzacții? Suntem, probabil, singurul oraș din regiune care împarte asemenea „cadouri” la stânga și la dreapta, pe spinarea celor care muncesc.

Odată repornit în forță marele motor economic al orașului - aceasta însemnând atragerea unui volum solid de investiții străine și crearea de noi locuri de muncă, este evident că și nivelul de trai va cunoaște o îmbunătățire simțitoare, iar Chișinăul va redeveni un loc plăcut pentru muncă și trai, nu un oraș din care-ți dorești să fugi.... Voi propune ca fiecare chișinăuian, care va decide să deschidă o mică afacere, să fie scutit de impozitul pe clădire și teren în primul an, iar primăria să acorde facilități la preluarea în arendă a unor terenuri din patrimoniul municipal, pentru începerea unei afaceri de producție. Mi se pare normal ca primăria să acorde reduceri la plata impozitului pe clădiri și terenuri pentru investitorii care vor crea mai mult de 1000 de noi locuri de muncă. De asemenea, primăria va trebui să promoveze un program de investiții foarte serios, să aloce bani pentru repararea drumurilor și a rețelelor de apă, pentru reabilitarea școlilor și a spitalelor. Și în acest mod vor apărea noi locuri de muncă. Iar dacă vom diminua șomajul și vom crea premise pentru creșterea salariilor, și resursele municipalității vor fi altele.

- Care sunt prioritățile dumneavoastră?

- Eu lupt cu inerția, cu frica de schimbare, cu neputința de a vedea cum lumea se schimbă și de a înțelege că noi înșine trebuie să ne schimbăm permanent. Eu doresc să spun STOP corupției și birocrației din primărie, deschizând ușile ei pentru toți cetățenii, să spun STOP stării de decădere economică a Chișinăului și șomajului și să dau START programelor curajoase de revigorare a orașului. STOP sărăciei și degradării din spitale și școli, STOP creșterii continue a tarifelor la serviciile publice și START spre ziua în care primăria va cheltui banii doar pentru nevoile cetățenilor, nu pentru nevoile ei. În fine, dar nu în cele din urmă, e timpul să spunem cu toții STOP mizeriei și poluării din Chișinău și să pornim spre un oraș curat, aerisit, cu multe parcuri și locuri de joacă pentru copiii noștri.

- Apropo, cine vor fi, pe durata mandatului, consilierii dumneavoastră?

- Cetățenii. Altminteri, degeaba voi mai ajunge primar. Convingerea mea fermă este că noul primar de Chișinău nu va putea schimba actuala stare de lucruri din oraș decât printr-un dialog permanent cu cetățenii. Și vă asigur că, și după ce voi fi ales primar, voi continua să merg în vizită la oameni, în cartiere, pentru a auzi „pe viu” ce nu merge bine în municipiu. De aceea, îi chem pe chișinăuieni să fie alături de mine, să spunem împreună STOP nepăsării și START implicării în viața orașului! Primul pas pe care îl pot ei face este să vină pe 3 iunie la urne și să voteze. Vor avea, astfel, puterea de a decide cine să conducă destinul capitalei.
avatar
basaru
basarabean

masculin Number of posts : 2773
Age : 78
Localizare : Everywhere
Hobby : Basarabean
Registration date : 04/09/2006

http://basarabian.blogspot.com/

Sus In jos

Re: alegeri locale - 3 iunie 2007

Mesaj Scris de basaru la data de Lun 14 Mai 2007 - 14:31

Interviu cu Petru Bodarev :candidat independent la funcția de Primar General

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
basaru
basarabean

masculin Number of posts : 2773
Age : 78
Localizare : Everywhere
Hobby : Basarabean
Registration date : 04/09/2006

http://basarabian.blogspot.com/

Sus In jos

sondaj

Mesaj Scris de S_J la data de Sam 26 Mai 2007 - 23:57

conform ultimului Barometru de opinie publică, realizat de Centrul de Investigații Sociologice și Marketing CBS AXA sub egida Institutului de Politici Publice (IPP):

Ca efect al campaniei electorale, cercetătorii constată că a crescut numărul celor care intenționează să participe la alegerile locale. Cu toate acestea, mai mult de jumătate din populație este indecisă. 20,2% din numărul total al eșantionului ar vota în consiliile locale/municipale PCRM, 4,3% - AMN, 4,1% - PPCD, restul partidelor fiind sub 3%. De asemenea, conform sondajului, 44,5 la sută din populația Chișinăului nu are încă o opțiune de vot pentru funcția de primar general, iar 13,3% ar vota pentru Veaceslav Iordan, candidatul PCRM. Acesta ar fi urmat de Dorin Chirtoacă, cu peste 9%, Vladimir Filat - 3,5%, Dumitru Braghiș - 3,3%, Leonid Bujor și Eduard Mușuc - câte 2%. Potrivit experților, însă, datele pentru Chișinău nu
sunt relevante, din cauza numărului mic de participanți la sondaj (254 de persoane din numărul total al eșantionului).[/size]
[TIMPUL]

un mic comentariu de-al meu ...

_________________
"Oare ce lucruri mai frumoase decat dragostea viseaza cei care nu iubesc?!" - Grigore Vieru
avatar
S_J
Moderator

masculin Number of posts : 267
Age : 32
Localizare : Chisinau
Hobby : :)
Registration date : 21/12/2006

http://ionsurdu.com

Sus In jos

Re: alegeri locale - 3 iunie 2007

Mesaj Scris de basaru la data de Mier 30 Mai 2007 - 0:22

Mihai Roscovan se retrage din cursa electorala in favoarea candidatului PDM, Vladimir Filat

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
basaru
basarabean

masculin Number of posts : 2773
Age : 78
Localizare : Everywhere
Hobby : Basarabean
Registration date : 04/09/2006

http://basarabian.blogspot.com/

Sus In jos

Re: alegeri locale - 3 iunie 2007

Mesaj Scris de S_J la data de Vin 1 Iun 2007 - 23:12

În sfârșit o acțiune deșteaptă a unui politician.
P.S. Am în vedere retragerea unuia care și-a dat seama că n-are șanse, nu în favoarea cui s-a retras Razz

_________________
"Oare ce lucruri mai frumoase decat dragostea viseaza cei care nu iubesc?!" - Grigore Vieru
avatar
S_J
Moderator

masculin Number of posts : 267
Age : 32
Localizare : Chisinau
Hobby : :)
Registration date : 21/12/2006

http://ionsurdu.com

Sus In jos

Re: alegeri locale - 3 iunie 2007

Mesaj Scris de basaru la data de Sam 2 Iun 2007 - 0:25

personal il agreez cel mai mult pe Vladimir Filat... mi se pare cel mai potrivit.
avatar
basaru
basarabean

masculin Number of posts : 2773
Age : 78
Localizare : Everywhere
Hobby : Basarabean
Registration date : 04/09/2006

http://basarabian.blogspot.com/

Sus In jos

Primaria Chisinau -ALEGERI

Mesaj Scris de primaria_chisinau la data de Sam 2 Iun 2007 - 20:47

Primaria Chisinau -ALEGERI
Chisinaul, amenintat de pericolul homosexualismului, coruptiei si transnistrizarii prin criminalizare
Conform rezultatelor unui sondaj realizat de IMAS/INC, principalii contracandidati ai comunistului Veaceslav Iordan la functia de primar al Chisinaului sunt:
1. Dorin Chirtoaca, Partidul Liberal

2. Dumitru Braghis, Partidul Democratiei Sociale



Vladimir Filat, Partidul Democrat

Iata cine sunt acestia:
DORIN CHIRTOACA:
- Necasatorit. Are o atitudine binevoitoare fata de lesbianism si homosexualism. In calitate de luptator inflacarat in cadrul Comitetului Helsinki pentru Drepturile Omului din Moldova a pledat pentru apararea drepturilor minoritatilor sexuale si considera ca legalizarea homosexualismului ar ajuta Republica Moldova sa se integreze in UE.
- Este un tip santajabil datorita inclinatiilor spre homosexualism pe care, in Moldova si le manifesta tacit. Stafful electoral al Partidului Comunistilor are, insa, in posesie o caseta video din perioada cand Dorin isi facea studiile in Franta, caseta care poate servi ca dovada ca este homosexual pasiv. Existenta acestei casete l-a determinat pe Dorin Chirtoaca sa-si tempereze mesajul anti-Iordan (candidat comunist pentru Primaria capitalei).
DUMITRU BRAGHIS:
- Fost lider al komsomolului. Este noul personaj din viata politica din R.Moldova pe care mizeaza Moscova. Este un apropiat al ofiterului MGB de la Tiraspol, Dmitrii Soin, care este cautat de Interpol pentru 26 de asasinate in R. Moldova si Ucraina:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
- In campania electorala, Dumitru Braghis nu a avut un contact direct cu Dmitrii Soin, omul de legatura de la Chisinau fiind un oarecare Nikolai Androni. Campania sa electorala a fost finantata de la Moscova prin intermediul regimului separatist. De distribuirea banilor s-a ocupat nemijlocit Vitali Andrievski de la Tiraspol - persoana cu relatii in serviciile secrete rusesti.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
- Dovada ca Dumitru Braghis colaboreaza cu Dmitrii Soin o gasim in materialul semnat chiar de Soin pe:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
- Dumitru Braghis este unul dintre liderii politici de la Chisinau care a apreciat odiosul Memorandum Kozak de federalizare a R.Moldova. Ca si liderii separatisti de la Moscova si Tiraspol, el se pronunta impotriva aderarii Republicii Moldova la NATO si evita intrebarile jurnalistilor referitoare la evacuarea trupelor si a armamentului rusesc din Transnistria.
- Este autorul "telegramei de salut" adresata Congresului 3 al gasterbaiterilor moldoveni din Rusia "Patria-Moldova" de pe data de 21 aprilie 2007. Aceasta organizatie a devenit cunoscuta pentru promovarea intereselor rusesti in Republica Moldova, cel vehement protestand impotriva arestarii fostului sef al serviciilor secrete moldovenesti, Valeriu Pasat - un prieten fidel al lui Dumitru Braghis si Dmitrii Soin.
VLADIMIR FILAT – STOP FILAT – START PROCURATURA
In 1998 a fost sef al Departamentului Privatizarii, iar in 1999 - ministru de stat in Guvernul Sturza. In aceasta perioada a fost subiectul mai multor scandaluri legate de vanzarea avioanelor civile, privatizarea unor fabrici de vinuri din Rusia, trafic de tigari in Romania etc. A fost acuzat ca ar fi favorizat contra unor sume de bani considerabile mai multe persoane si agenti economici la privatizarea patrimoniului statului. A fost implicat intr-un scandal de proportii cu contrabanda de tigari din RM in Romania . A musamalizat acest scandal cu bani grei. In campania electorala din 2001 a fost seful staff-ului electoral al Partidului Democrat si unul din sponsorii principali. Conform datelor oficiale, a contribuit cu 37 mii de lei la campania electorala a PD. Desi figureaza ca director al firmei "Dosoftei SA" din Romania, se stie ca, impreuna cu fratele sau, controleaza si societatea de asigurari "Artas" din Chisinau. Este proprietarul unui imobil, renovat cu spatii moderne pentru oficii, situat la intersectia bd. Stefan cel Mare si Izmail.
(Sursa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
- Cunoscut pentru afacerea Tigareta. Are dosar penal la Parchetul Bucuresti. Este un securist notoriu, acum in rezerva. In perioada studentiei a lucrat in calitate de spion rus in Romania. Este urmarit pentru atentat la siguranta nationala a Romaniei (dosar 00492/1998 Parchetul CSJ Romania).
- Hot de avioane: - A comercializat ilegal avioane TU-154 „b" ale companiei „Air Moldova".
- In perioada cand era sef al Departamentului privatizarii a vandut ilegal magazinul „Ocean" din Chisinau.
- Extras din ziarul „Romania Libera" din 27 aprilie 2007:
Titlu: „Rusinea Moldovei": „Absolventul controversat Vladimir Filat si-a inceput o afacere la Iasi care i-a permis sa se intoarca acasa ca un om realizat, dar s-a ales cu un dosar penal pentru contrabanda cu tigari".
- Este groparul industriei de tutun. In martie 1998, conform raportului Departamentului Control Financiar si Revizie al Ministerului Finantelor, a prejudiciat SA „Tutun CTC" cu 1,6 miliarde lei.
- Extras din ziarul „Ziua" din 23 mai 1999:
„Actualul Ministru de Stat, Vladimir Filat, este un infractor de rasunet".
- La sfarsitul anilor 1990, fiecare al 2-lea locuitor al Moldovei suferea de saracie, iar pensiile nu erau achitate de mai bine de un an. In acelasi timp, averea lui V. Filat la acea data, obtinuta prin santaj si coruptie, era estimata la 50 milioane USD, echivalentul a 500.000 de pensii medii anuale.
Nu va irositi votul!
(Partea a doua)
LEONID BUJOR, Aliana Moldova Noastra
- Un personaj incompatibil cu modernitatea. In 1987â€"1990 a detinut functii de raspundere In cadrul organelor de partid din sectorul Buiucani. Este un apropiat al prim secretarului CC al PC al RSSM, Ivan Bodiu.
- In august 1999 aprilie 2005 a detinut functia de pretor al sectorului Centru. Dupa plecarea din aceasta functie avea 3 conturi bancare In strainatate. Majoritatea celor care au virat bani In ele au obtinut terenuri In sectorul Centru al capitalei In perioada cand Bujor era pretor.
- Printre micile sale afaceri se numara "Afacerea Nisipul". Iarna, pretorul Bujor raporta cheltuieli exagerate la Imprastierea materialului antiderapant, iar profitul Il Impartea cu doi responsabili din cadrul Directiei transport pe unul dintre care Il regasim In lista de candidati la Consiliul Municipal din partea AMN.
- Lista de pretendenti la functia de consilieri din partea AMN este doldora de indivizi corupti care l-au asistat pe Serafim Urechean In cele mai meschine afaceri si Impreuna cu care Urechean intentiona sa formeze un Guvern atunci cand i-a propus desperat ex-presedintele Petru Lucinschi. Unul dintre acestia este vesnicul sef al Directiei ocrotirea sanatatii, Victor Savin, care vindea functiile de directori de spitale din Chisinau contra unor sume osciland Intre 2200 si 3000 de euro.
VALENTIN KRILOV, Blocul electoral "Patria-Rodina"
- Un sovin pro-rus si pro-separatist care, Intr-un interviu acordat BBC, a pledat pentru semnarea "Memorandumului Kozak" reanimat recent de catre Iurii Zubakov.
- Daca vrei sa testezi parerea lui Igor Smirnov asupra unei initiative â€" Intreaba-l pe KrIlov ce crede despre ea. Gandesc la fel si este folosit de regimul separatist pentru raspandirea de iz separatist la Chisinau. Este reactivat de Smirnov atunci cand respectivul are nevoie de ambianta la Chisinau In abordarea unei probleme. Pentru aceasta KrIlov pur si simplu primeste salariu lunar din Transnistria cate 930 USD.
- Numele lui, pe post de comentator politic, Il gasim foarte des In stirile agentiei oficiale de la Tiraspol Olvia-press.
EDUARD MUsUC, Partidul Social Democrat
Personaj corupt. CCCEC Ii suspecteaza pe el si pe tatal sau Ion Musuc de insusire ilegala a cca 2 milioane de lei si risca de la 10 pana la 25 de ani de puscarie. Este vorba de cunoscuta afacere "SA Mold-Itel " Megadat Com".
Detalii pe: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
- In cele din urma, Musuc (fiul) a scapat temporar de dosarul penal dupa ce a dat mita 500 mii lei. Tatal sau, Insa, este dat In urmarire internationala. Presa a scris ca Ion Musuc s-ar ascunde In regiunea transnistreana, punandu-se sub protectia regimului separatist.
Detalii pe: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
- tinand cont de aceasta, putem presupune fara a da gres ca PSD, condus de Eduard Musuc este Inca o structura politica de la Chisinau finantata de regimul separatist, dar care are menirea sa coopteze voturile electoratului de dreapta. O dovada elocventa In acest sens este plecarea din PSD a lui Oazu Nantoi, cunoscut pentru atitudinea sa anti-separatista.
CORNELIU CIUREA, Partidul Social Liberal
- necasatorit
- Este unul dintre reprezentantii activi ai Lojii Masonice din Chisinau. Misiunea sa este sa racoleze cat mai multi tineri In aceasta structura dubioasa. Calitatea sa de lector universitar In acest sens este un pericol social.
- Ciurea este un lenos incurabil, adevar pe care Il recunoaste In ziarul Timpul" din 9 septembrie 2005 la rubrica Ce vor VIP-urile": Corneliu Ciurea, editorialist "Democratia": I-as cere (mosului n.n.) sa-mi asigure dreptul la lene, adica sa stau acasa cat mai multe zile si sa privesc televizorul. De la o vreme, Insa, Mosul nu mai trece pe la mine, de aceea va trebui sa-mi castig dreptul la lene prin lupta".
Sursa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Acesta pare a fi motivul pentru care Corneliu Ciurea vrea sa devina primar de Chisinau. Va imaginati cum va arata Chisinaul sub conducerea unui lenos provenit din tagma masonilor si homosexualilor?
- Daca vreti sa vedeti lista partiala a exponentilor Lojii Masonice din Moldova accesati lista candidatilor la functia de consilieri municipali din partea PSL pe:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
VITALIA PAVLICENCO, Partidul National Liberal
- Paranoica.
- Este liderul PNL, partid creat recent prin dezlipirea Vitaliei Pavlicenco si a lui Anatol taranu de AMN, dupa ce Serafim Urechean a esuat In calitatea sa de om al Moscovei la Chisinau. Noua structura politica condusa de Vitalia Pavlicenco este subordonata unor forte politice influente de la Moscova si impusa pe scena politica moldoveneasca ca sa disperseze electoratul cu viziuni pro-romanesti si ca sa poata fi folosita de Rusia pentru organizarea unor provocari la adresa Romaniei. Controversata initiativa privind crearea Uniunii Interstatale Romania-Republica Moldova, relansata de PNL este o dovada graitoare in acest sens. Or aceasta ar Insemna anularea Constitutiei Romaniei si federalizarea ei.
- Slabiciunile paranoice ale Vitaliei Pavlicenco si provocatoare la adresa Romaniei le putem vedea In initiativa sa aberanta potrivit careia Romania ar trebui sa plateasca pensii cetatenilor moldoveni ajunsi la varsta de pensionare.
- De fapt, dupa destramarea blocului condos de Serafim Urechean, Rusia a decis sa intretina In R. Moldova cateva structuri politice:


PDS, condus de Dumitru Braghis - pe segmental centrist
PNL, condus de Vitalia Pavlicenko â€" pe dreapta (pro-romaneasca) a esichierului politic
Valentin Kralov si Valeriu Klimenko â€" pe segmentul pro-rus radical-sovin

primaria_chisinau
spion

masculin Number of posts : 2
Age : 38
Localizare : chisinau
Registration date : 02/06/2007

Sus In jos

rezultate

Mesaj Scris de basaru la data de Lun 4 Iun 2007 - 19:44

Rezultatele preliminare arata ca PCRM a obtinut victoria in alegerile locale generale

Rezultatele preliminare, date publicitatii de catre Comisia Electorala Centrala (CEC), arata ca Partidul Comunistilor s-a plasat pe primul loc in alegerile locale generale din 3 iunie 2007.
Astfel, comunistii au obtinut 35,96% din numarul total de consilieri alesi. AMN a obtinut 13,89%, PD – 9,1%, PL – 7,84% , PPCD – 9,1%, PDS – 4,93, iar restul partidelor au inregistrat un scor nesemnificativ.
La primari, de asemenea, intiietatea e detinuta de comunisti cu 31,72%, urmati de AMN – 16,94%, PD – 11,9%, PPCD – 8,05%, PDS – 4,05%, PSL – 3,46%, PSDM – 3,42%, PPR – 2,5% etc.
In Chisinau, in turul doi al alegerilor primarului au iesit Veaceslav Iordan (PCRM) cu 29,12% si Dorin Chirtoaca (PL) – cu 24,64%. Locul trei este ocupat de Leonid Bujor (AMN) – 8,88%, dupa care urmeaza Vladimir Filat (PD) – 8,09%, Dumitru Braghis (PDS) – 7,85% si Alexandru Corduneanu – 5,08%. Ceilalti candidati au acumulat mai putin de 5%.

La Balti, actualul primar al municipiului Balti, Vasili Panciuk, a invins detasat in scrutinul local, potrivit rezultatelor prealabile ale Consiliului Electoral de Circumscriptie Balti. Panciuk a acumulat 65,7% din sufragii, ceea ce ar insemna ca la Balti nu va fi organizat turul doi de scrutin pentru alegerea primarului. Primarul sustinut de PCRM
este urmat de Mihail Gaina, candidatul Partidului Popular Republican, care a acumulat 7,36%. Pe treapta a treia in topul preferintelor electoratului din Balti se plaseaza Serghei Banari, candidatul Partidului Democratiei Sociale.

La alegerile din 3 iunie, potrivit datelor Consiliului Electoral de Circumscriptie, in municipiul Balti au votat 36,2% din cetateni inclusi in listele electorale (34456 de persoane).

Actualul primar, Vasili Panciuc, sustinut de comunisti, a obtinut in alegerile locale din 2003 circa 84% din voturi.



Deca press
avatar
basaru
basarabean

masculin Number of posts : 2773
Age : 78
Localizare : Everywhere
Hobby : Basarabean
Registration date : 04/09/2006

http://basarabian.blogspot.com/

Sus In jos

Re: alegeri locale - 3 iunie 2007

Mesaj Scris de basaru la data de Lun 4 Iun 2007 - 20:02

Scurte date biografice si declaratia pe venituri ale lui Vasili Panciuk

Nefiind membru al PCRM, Vasili Panciuk a candidat in actualele alegeri sustinut masiv de aceasta formatiune politica. El a figurat in buletinele de vot al 13-lea – ultimul.

Actualul primar de Balti este nascut la 14 septembrie 1949 in satul Sadki, raionul Moghiliov-Podolsk, regiunea Vinnita (Ucraina). Ucrainean. Cetatean al Republicii Moldova. Studii superioare. Inginer in telecomunicatii, politolog. In 1971 a absolvit Institutul de
Automobile si Drumuri din Kiev. Din 1971 pana in 1977 a activat la Directia Constructii Drumuri nr.5 din Balti, detinand functiile de maistru si inginer. In anii 1977- 1978 a detinut functia de inginer-sef al Directiei de Exploatare a Drumurilor din municipiul Balti. Din 1978
pana in 1984 a detinut functia de instructor si sef-adjunct al Sectiei Industrie si Transport din cadrul Comitetului orasenesc de Partid din Balti. Din 1984 pana in 1985 a detinut functia de sef al Asociatiei de Productie „Avtodor".

In anii 1985-1987 a detinut functia de adjunct al presedintelui Comitetului Executiv al Consiliului Orasenesc al deputatilor poporului din Balti. In perioada 1987-1999 a activat in functia de administrator al Trustului de Constructii din Balti. Din 1999 pana in 2001 a detinut functia de viceprimar al municipiului Balti. Din 2001 pana in prezent detine functia de primar al municipiului Balti.
In declaratia pe venituri depusa la CEC Balti, Vasile Panciuk, indica ca in anii 2005-2006 a ridicat de la locul de munca de baza suma de 64780 lei. In perioada nominalizata nu a obtinut venituri din activitatea prin cumul, din depuneri bancare si darea in arenda a proprietatii. Nu a primit ca mostenire mijloace banesti. Bunuri imobiliare aflate in proprietate: apartament, garaj, vila. In perioada nominalizata nu a obtinut venituri de la SA „Constructorul” si SA „Banca de Economii”, unde a investit suma de 5100 si, respectiv, 240 lei.

deca press
avatar
basaru
basarabean

masculin Number of posts : 2773
Age : 78
Localizare : Everywhere
Hobby : Basarabean
Registration date : 04/09/2006

http://basarabian.blogspot.com/

Sus In jos

Re: alegeri locale - 3 iunie 2007

Mesaj Scris de S_J la data de Lun 4 Iun 2007 - 21:40

Am învins!
Chișinăul nu va fi al comuniștilor după turul doi. Mai mult ca sigur. Totul depinde de atitudinea partidelor. Îl vor susține sau nu pe Dorin Chirtoacă?

Unu, doi - comuniștii la gunoi. Le-a venit ceasul. La revedere panglicarilor roșii! Vă dorim drum bun în ... (unde vă veți duce) și să nu vă mai întoarceți !!!

_________________
"Oare ce lucruri mai frumoase decat dragostea viseaza cei care nu iubesc?!" - Grigore Vieru
avatar
S_J
Moderator

masculin Number of posts : 267
Age : 32
Localizare : Chisinau
Hobby : :)
Registration date : 21/12/2006

http://ionsurdu.com

Sus In jos

Re: alegeri locale - 3 iunie 2007

Mesaj Scris de tanya1987 la data de Mar 5 Iun 2007 - 15:17

braghis nici makar un mic % din voturile lui DORIN nu v-a acumula.. si oricum in turul doi DORIN V-a cistiga deoarece toti avem incredere in el ... votati DORIN CHIRTOACA

tanya1987
novice
novice

feminin Number of posts : 6
Age : 31
Localizare : moldova
Registration date : 05/06/2007

Sus In jos

Re: alegeri locale - 3 iunie 2007

Mesaj Scris de veronique la data de Mar 5 Iun 2007 - 16:21

Chisinau - Un liberal, favorit la Primărie



Candidatul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, în vârstă de 29 de ani, un jurist care a făcut și studii în Franța, are șanse mari să ajungă primarul Chișinăului după cel de-al doilea tur al localelor din capitala Republicii Moldova.

Exit-poll-urile date publicității duminică seară indică pentru Dorin Chirtoacă 26%, cu două procente mai puțin decât candidatul Partidului Comuniștilor, Veaceslav Iordan. Dacă va fi susținut de celelalte forțe politice care se opun partidului lui Vladimir Voronin, Chirtoacă ar putea ajunge viitorul primar al Chișinăului. Acest lucru ar putea însemna pierderea supremației Partidului Comuniștilor în Republica Moldova.

UCENICIE LA "SURPRIZE, SURPRIZE". Dorin Chirtoacă a fost producător al emisiunii de televiziune "Surprize, surprize" de la TVR. Invitat în august 2005 la Congresul emigrației românești de la Câmpul Românesc din Hamilton (Canada), Chirtoacă a devenit un preferat al emigrației românești pentru stilul său direct de a pune problemele, dar mai ales datorită politicii unioniste.

Chirtoacă este un adept înflăcărat al unificării Moldovei cu România. Recent, mai precis la 27 martie, Chirtoacă a fost arestat de Poliția moldovenească după ce a participat la un miting cu prilejul aniversării a 89 de ani de la unirea Basarabiei cu România. El a fost arestat alături de alți 15 membri ai Partidului Liberal, inclusiv președintele partidului, Mihai Ghimpu.

De așteptat

Rezultatul alegerilor era oarecum previzibil. O scădere a popularității partidului de guvernământ pe fundalul creșterii sărăciei era de așteptat, iar popularitatea creștin-democraților a scăzut ca urmare a votului de la 4 aprilie 2005 în favoarea lui Vladimir Voronin pentru preluarea celui de-al doilea mandat de șef al statului. Conform datelor preliminare prezentate ieri de Comisia Electorală Centrală, candidații Partidului Comuniștilor la funcțiile de consilieri în orașe și sate au obținut 37,33% din voturile valabil exprimate. Pentru comparație menționăm că, la alegerile locale din 2003, PCRM obținuse aproximativ 50% din voturile pentru mandatele de consilieri.


  • Vitalie Călugăreanu, Chișinău

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

_________________
somnul ratiunii naste monstri
avatar
veronique
Moderator

feminin Number of posts : 376
Age : 33
Localizare : Iasi
Registration date : 03/11/2006

Sus In jos

Re: alegeri locale - 3 iunie 2007

Mesaj Scris de basaru la data de Dum 24 Iun 2007 - 1:38

Speach-ul lui Iordan - marele gospodar al Chisinaului - inainte de turul doi al alegerilor.

preluat de pe [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]



„Eu nu sunt om politic. Eu sunt un gospodar care, cum s-a vorbit și în companie, cu mâinile harnice care eu sunt pentru aceea a ridica nivelul de trai al municipiului Chișinău. Dar n-am venit să vorbim despre partidul care mă ’naintează, n-am venit să vorbim despre chestiunile cu integrarea în lumea europeană, de euro - primar. Eu am spus că la orice dezbatere ies dacă e vorba de gestionarea orașului. Nu merge vorba de politică. Fiindcă astăzi orașul este într-o situație tare grea, fiindcă aceste trei luni care am lucrat eu s-a făcut atâtea lucrări care nu s-a făcut în doi ani de zile în municipiu, îîî, nu s-a făcut doi ani nimic.

Acum, ultima timp când am lucrat, îîî, am fost primar interimar, eu am găsit limbă comună cu toate opozițiile sau cu toți consilierii care sunt în consiliul municipal, fiindcă împreună noi am rezolvat acele întrebări care sunt în Chișinău. Împreună am ridicat tariful la energia termică, împreună am ridicat la alimentația fiecarei copil. Împreună cu consiliul. Multe lucruri s-a făcut bine.

Dacă este conlucrare cu conducerea de vârf, cu guvernul. Guvernul anul trecut 220 de milioane. S-o procurat 20 de autobuze, 20 de troleibuze, 20 de unități de salubrizare a orașului – Kako (...).

Eu vreu să vă spun că eu am câștigat turu’ întâi, voi câștiga alegerile și asta va fi rezultatul care va arăta toat ce mai departe de făcut. Procentele nu se ie-n procente. Haidi să vorbim pe rezultatul meu slab. Spuneți, vă rog, Braghiș l-am pus jos? Filat, l-am pus jos? Cine-o ieșit prima dată, care eu de trei luni de zile sunt în fața primăriei municipiului Chișinău? V-am demonstrat. Iordan cine a fost el? Zgardan o fost ministru, l-o cunoscut cineva. Iordan cine o fost? Un vicedirector la Căile Ferate. V-am dat demonstrat? Cei mai puternici care o fost primi-miniștri, unde-i el? Departe! Cei care mai bogați, mai care cu de parlamentar, unde-s ei? S-în coadă! Eu am demonstrat că eu sunt eu și am ieșit la așa procent. Dar într-al doilea tur vom demonstra cine este Iordan încă.”



Aista primar o vrut sa shie?

Marele nostru gospodar, cum a venit de repede asa si va pleca de pe arena politica , uitandu-l pe veci sa speram ...
avatar
basaru
basarabean

masculin Number of posts : 2773
Age : 78
Localizare : Everywhere
Hobby : Basarabean
Registration date : 04/09/2006

http://basarabian.blogspot.com/

Sus In jos

Re: alegeri locale - 3 iunie 2007

Mesaj Scris de tank la data de Dum 24 Iun 2007 - 22:07

cum arata propaganda comunista Very Happy
imi vine sa rad, de cat primitivism pot da dovada...Very Happy


[Trebuie sa fiti înscris și conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
tank
membru
membru

masculin Number of posts : 88
Localizare : pe front
Hobby : kiler
Registration date : 05/09/2006

Sus In jos

Re: alegeri locale - 3 iunie 2007

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum