suspendarea Basescu

Posteaza un subiect nou   Raspunde la subiect

In jos

suspendarea Basescu

Mesaj Scris de basaru la data de Vin 11 Mai 2007 - 15:45

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Tetrada lui Traian Băsescu
Andrei Vartic

Duminică, la Constanța, în fața a peste 30.000 de români, Traian Băsescu a reconfirmat dragostea României pentru Basarabia, lupta României pentru Basarabia la cele mai înalte curți ale lumii, dar și faptul că anume pentru aceste fapte el a fost suspendat. În patru propoziții, Traian Băsescu a arătat cine și cum trage sforile în actualul Parlament de la București, de ce anume acolo s-a blocat dreptul basarabenilor și bucovinenilor de a-și redobândi adevărata lor cetățenie, de ce Prutul s-a transformat, de la 1 ianuarie 2007, într-un nou zid chinezesc. Iată această foarte curajoasă tetradă care nu poate lipsi din inima românească a Basarabiei:

„Ca președinte, am orientat puternic politica externă românească în direcția Vest, trecând Atlanticul, renunțând la reminiscențele de control politic dinspre Răsărit. Am greșit? Ca președinte, mi-am făcut datoria față de partenerii europeni, avertizându-i cu privire la pericolul dependenței energetice pe o singură sursă de aprovizionare, Federația Rusă. Am greșit? Ca președinte, am dus o politică prin care am încercat să asigur independența energetică a țării mele. Am greșit? Ca președinte, am dus interesele fraților noștri de peste Prut la Casa Albă, la Comisia Europeană, în Parlamentul Europei. Am greșit?”.

Inițiativele basarabene ale lui Traian Băsescu au adus în pragul împlinirii idealul rupt în mod criminal de Rusia bolșevică la 28 iunie 1940. În discursul istoric din Parlamentul European, Traian Băsescu a chemat statele și cetățenii UE să nu uite tragedia umanitară a Basarabiei și să-i redea neîntârziat europenitatea. Tot atunci, actorii politici europeni au înțeles că inițiativele lui Băsescu (urmare a peste 800.000 de cereri depuse la Consulatul de la Chișinău) se vor realiza și că peste două milioane de basarabeni vor redeveni cetățeni români, deci și cetățeni ai UE. Doar un singur stat s-a revoltat cu toată puterea sa diplomatică împotriva inițiativelor basarabene ale lui Traian Băsescu. Acest stat este Federația Rusă, iar portavoce a fost chiar ministrul de Externe Serghei Lavrov. Și, ca la comandă, Traian Băsescu a fost suspendat de Parlamentul României, fără niciun motiv constituțional. Iar noul ministru de Externe a blocat, a doua zi după învestire, redobândirea cetățeniei românești, ca să nu supere „suveranitatea” comunistului Voronin.

Traian Băsescu a demonstrat cu fapte politice reale că iubește „frații de peste Prut”. La 19 mai, și Basarabia trebuie să confirme această dragoste.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
basaru
basarabean

masculin Number of posts : 2769
Age : 77
Localizare : Everywhere
Hobby : Basarabean
Registration date : 04/09/2006

http://basarabian.blogspot.com/

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Puteti raspunde la subiectele acestui forum