Alegerile din Chișinău au fost validate

In jos

Alegerile din Chișinău au fost validate

Mesaj Scris de basaru la data de Dum 24 Iun 2007 - 21:14

Alegerile din Chișinău au fost validate

Judecătoria Centru (JC) a validat vineri, 22 iunie, rezultatele alegerilor din 17 iunie organizate în municipiul Chișinău. Dorin Chirtoacă, vicepreședintele Partidului Liberal este noul primar al capitalei.

Surse din cadrul JC au comunicat pentru BASA-press că nu au existat nici un fel de contestații din care cauză JC, în cadrul ședinței din 22 iunie, a validat alegerile. În urmă cu două zile Partidul Comuniștilor a solicitat instanței să amâne pronunțarea unei decizii cu privire la validarea alegerilor în vederea unei posibile contestații, aceasta, însă, nu a fost prezentată.

În urma celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale, organizat la 17 iunie, liberalul Dorin Chirtoacă a acumulat 61,17 la sută din voturi. Oponentul acestuia, Veaceslav Iordan, candidat înaintat de Partidul Comuniștilor a acumulat 38,83 la sută din sufragii.

Aceeași instanță a validat primul tur al alegerilor și rezultatele alegerilor pentru Consiliul Municipal Chișinău (CMC), deși mai multe partide le-au contestat și au cerut repetarea alegerilor locale din 3 iunie curent. Cele mai multe mandate în CMC au fost obținute de către Partidul Comuniștilor (16), iar celelalte 35 au fost distribuite partidelor de opoziție, după cum urmează: Partidul Liberal - 11, Alianța "Moldova Noastră" - 7, Partidul Democrat și Partidul Popular Creștin Democrat - câte 4, Partidul Democrației Sociale - 3, Partidul Social-Democrat și Partidul Umanist - câte 2, Blocul "Patria-Rodina-Ravnopravie" și Partidul Național-Liberal - câte 1.


Basa - press
avatar
basaru
basarabean

masculin Number of posts : 2769
Age : 77
Localizare : Everywhere
Hobby : Basarabean
Registration date : 04/09/2006

http://basarabian.blogspot.com/

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum