Dorin Chirtoaca in vizita la Bucuresti

In jos

Dorin Chirtoaca in vizita la Bucuresti

Mesaj Scris de basaru la data de Lun 2 Iul 2007 - 1:15

Boicotat de Voronin, felicitat de Băsescu

* Ignorat de conducerea de vârf de acasă, marți, în chiar a doua zi de la învestirea sa în funcție, proaspătul primar de Chișinău a luat calea Bucureștiului, unde s-a întâlnit cu președintele României, Traian Băsescu, și cu primarul capitalei române, Adriean Videanu.
* Potrivit unui comunicat al președinției române, T. Băsescu l-a felicitat pe D. Chirtoacă pentru succesul înregistrat în alegerile locale și și-a exprimat speranța că legăturile de colaborare între primăria Chișinău și primăria București vor continua să se dezvolte.
* Primarul Chișinăului susține că vizita nu a fost programată din timp, iar de întrevederea cu T. Băsescu a aflat în momentul în care, fiind la omologul său A. Videanu, au primit o invitație de a merge împreună la Palatul Cotroceni.


D. Chirtoacă a declarat, ieri, la întoarcere, că n-a discutat cu T. Băsescu probleme de politică. „A fost o vizită mai mult pentru felicitări… și, în mare parte, au fost discuții informale, care vizau administrația locală, modul în care, acum mai mulți ani, primarul de atunci T. Băsescu și-a început activitatea la primărie. Președintele român, fiind conștient de faptul că Chișinăul urmează să traverseze o perioadă similară celei pe care Bucureștiul a traversat-o acum șapte ani, și-a reafirmat sprijinul și încrederea că vom depăși această situație”, a menționat primarul Chișinăului.

D. Chirtoacă a spus că, în discuțiile cu omologul său de la București, a abordat problema transportului, infrastructurii, alte probleme administrative. „Am comparat evoluția Bucureștiului cu cea a Chișinăului și am decis consolidarea parteneriatului dintre cele două capitale, având la bază protocolul de colaborare și faptul că sunt municipii înfrățite”. Primarul Bucureștiului i-a adresat o invitație permanentă în capitală română omologului său chișinăuian, care i-a răspuns cu o invitație similară. Cei doi primari și-au exprimat intenția de a conferi eroilor de la Nistru A. Ivantoc, T. Popa și Al. Leșco titlul de cetățean de onoare al orașelor București și Chișinău.

La București, D. Chirtoacă și-a revăzut câțiva foști colegi de facultate, iar cu ocazia că a fost invitat în direct la buletinul de știri la TVR, și-a revăzut câțiva foști colegi din echipa „Surprize, surprize”.

Vizita a luat prin surprindere presa de la Chișinău, nefiind anunțată nici de primăria Chișinău, nici de Partidul Liberal. Ieri, primarul a precizat că vizita a fost neprogramată: „Am primit o invitație prin fax de la dl primar A. Videanu, luni, pe la ora 20.40. Au urmat câteva discuții telefonice și am decis să onorăm neîntârziat invitația”, a menționat D. Chirtoacă, explicând că n-a mai avut timp să anunțe presa, pentru că a plecat spre București, în toiul nopții, cu mașina personală.

Primarul Chișinăului susține că n-a știut de întrevederea cu T. Băsescu până în momentul când, fiind la omologul său A. Videanu, au primit o invitație de a merge împreună la Palatul Cotroceni. Pe de altă parte, în agenda de marți a președintelui României figura, încă de luni seara, o întrevedere cu noul edil al municipiului Chișinău.

Întrebat dacă nu consideră că este boicotat de administrația centrală a R. Moldova, din moment ce nimeni din conducerea țării nu l-a felicitat pentru victoria în alegerile locale, D. Chirtoacă a spus că nu ține neapărat să primească felicitări din partea tuturor. „Nu cred că ar trebui acum să căutăm să ne atacăm reciproc. Administrația centrală este și ea preocupată de problemele cu care se confruntă R. Moldova. În regim de lucru, vom vedea mai departe cum va evolua situația”, a spus D. Chirtoacă.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
basaru
basarabean

masculin Number of posts : 2769
Age : 77
Localizare : Everywhere
Hobby : Basarabean
Registration date : 04/09/2006

http://basarabian.blogspot.com/

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum