CMC are o majoritate democrata

In jos

CMC are o majoritate democrata

Mesaj Scris de basaru la data de Joi 26 Iul 2007 - 2:58

CMC are o majoritate democrată

Ieri, PL, AMN, PPCD și PD au semnat, în prezența mijloacelor de informare în masă, Acordul de constituire a unei majorități în Consiliul municipal Chișinău.

Astfel, au zis ei, va fi pus capăt speculațiilor vehiculate de conducerea țării, care susținea că actualul consiliu nu este funcțional, că partidele democratice se ceartă din cauza funcțiilor de conducere etc.

Potrivit Acordului, cele patru formațiuni vor asigura respectarea intereselor legale ale cetățenilor și vor pleda pentru rezolvarea problemelor acestora, vor crea condiții propice pentru dezvoltarea mediului de afaceri, vor atrage investiții autohtone și străine, creând astfel noi locuri de muncă. Coaliția majoritară s-a mai angajat să stârpească corupția din administrația publică locală, să organizeze licitații publice transparente, să simplifice la minimum procedurile de obținere a licențelor, autorizațiilor și a altor acte administrative.

Mihai Ghimpu, liderul PL, a declarat că între aceste patru partide nu a existat niciun fel de luptă și că au purtat discuții amabile, deoarece scopul tuturor este să guverneze eficient capitala, deși a recunoscut că la repartizarea funcțiilor s-a ținut cont de numărul de mandate în CMC. Serafim Urecheanu, președintele AMN, singura persoană cu experiență în administrația publică locală, a declarat că e sigur că Dorin Chirtoacă va fi un primar bun, având susținerea Consiliului municipal. Dumitru Diacov, președintele PD, a spus că este conștient de faptul că această majoritate este destul de firavă și că și-ar dori ca unii colegi, care nu sunt prezenți la semnarea acordului, să susțină activitatea de zi cu zi a primăriei și a CMC. Fiind întrebați de ce alături de ei nu sunt și social-democrații, cei patru lideri au declarat că ușile pentru ei sunt deschise, „chiar și pentru comuniști”. Pe culoarele primăriei se vehiculează ideea că Eduard Mușuc ar fi pretins funcția de viceprimar, dar i-a fost refuzată. Fiind rugat să comenteze lipsa sa din rândul coaliției, Eduard Mușuc ne-a spus că va face declarații în acest sens la ședința CMC de joi, 26 iulie.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
basaru
basarabean

masculin Number of posts : 2769
Age : 77
Localizare : Everywhere
Hobby : Basarabean
Registration date : 04/09/2006

http://basarabian.blogspot.com/

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum