Tot mai mulți ruși din R. Moldova solicită cetățenie română

In jos

Tot mai mulți ruși din R. Moldova solicită cetățenie română

Mesaj Scris de dm la data de Joi 23 Aug 2007 - 14:42

"Numeroși ruși din Republica Moldova au început să solicite cetățenie româna", a declarat marți seara Traian Băsescu, președintele României, în cadrul unei întruniri cu reprezentanți ai diasporei române.

Potrivit agenției Mediafax, președintele român a declarat că Legea cetățeniei trebuie adoptată cât mai repede, exprimandu-și speranța ca aceasta să fie deja publicată în Monitorul Oficial în 2008. "Proiectul de lege în ceea ce privește acordarea cetățeniei pe care îl avem vizează acordarea cetățeniei la terminarea liceului, dacă a împlinit vârsta majoratului, și, dacă a făcut facultatea, odată cu licențierea", a subliniat Băsescu.

Referindu-se la "conflictul vizelor", președintele României a anunțat că "este ultima agresiune la adresa României orchestrată și vom răspunde extrem de dur de data asta. S-a mers prea departe". "Vizele pentru moldoveni nu se acordă la consulatul de la Chișinău, dar la București, astfel încât funcționarul nu poate înlesni obținerea niciunei vize. Ar fi bine să se renunțe la provocări, pentru că noi știm că fraudele se fac la firmele de turism", a explicat sursa citată.

La 17 august curent, reprezentanți din cadrul Ministerului Afacerilor Interne de la Chișinău au declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că înalt funcționar din cadrul Ambasadei României la Chișinău este suspectat că ar fi facilitat eliberarea vizelor române pentru cetățenii moldoveni, refuzând să precizeze care este numele acestei persoane în interesul anchetei. Potrivit MAI, solicitările pentru viză ar fi prezentate diplomatului de către șefa Serviciului management din cadrul Filarmonicii Naționale, Agnesa Rusu. Poliția afirmă că, pentru perfectarea vizelor în regim de urgență, Agnesa Rusu primea de la solicitanți sume de 200-300 de euro.

Ministerul român de externe a solicitat să fie anunțat oficial despre presupuse încălcări privind eliberarea vizelor în care este suspectat un funcționar din cadrul Ambasadei României. Într-un comunicat emis luni de Ministerul de Externe de la Chișinău se spune că R.Moldova a anunțat anterior partea română despre lipsa unui mecanism clar de eliberare a vizelor de către Ambasada României la Chișinău.
sursa ziare.ro
avatar
dm
aliat
aliat

masculin Number of posts : 20
Registration date : 06/09/2006

http://balti.110mb.com/

Sus In jos

Re: Tot mai mulți ruși din R. Moldova solicită cetățenie română

Mesaj Scris de basaru la data de Dum 26 Aug 2007 - 5:12

"Numeroși ruși din Republica Moldova au
început să solicite cetățenie româna", a declarat marți seara Traian
Băsescu, președintele României

unde e bine acolo este si patria mea...
avatar
basaru
basarabean

masculin Number of posts : 2769
Age : 77
Localizare : Everywhere
Hobby : Basarabean
Registration date : 04/09/2006

http://basarabian.blogspot.com/

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum