primarul capitalei a depus flori la Stefan cel Mare

Posteaza un subiect nou   Raspunde la subiect

In jos

primarul capitalei a depus flori la Stefan cel Mare

Mesaj Scris de basaru la data de Dum 2 Sept 2007 - 7:45

De Ziua limbii, primarul capitalei a depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt și la bustul lui Eminescu

În ziua Sărbătorii Naționale „Limba Noastră" primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt. Ceremonia de depunere de flori a continuat pe Aleea Clasicilor. La eveniment au participat consilieri ai Consiliului municipal Chișinău, angajați ai primăriei, membri ai corpului diplomatic, distinse personalități din Republica Moldova.

În discursul său rostit la bustul marelui nostru inaintas Mihai Eminescu, Dorin Chirtoacă a subliniat că Sărbătoarea Națională „Limba Noastră cea Română" este o sărbătoare a „demnității și libertății", care remarcă o valoare fundamentală pentru poporul nostru. „Suntem unicul popor care are o astfel de sărbătoare și să ne bucurăm de ea din tot sufletul", a mai spus primarul.

Pe parcursul zilei edilul capitalei va participa și la alte evenimente consacrate Sărbătorii Naționale „Limba Noastră". La ora 12.00 se va deschide Salonul Internațional de Carte, ediția XVI-a, consacrat împlinirii a 175 de ani de la fondarea Bibliotecii Naționale, la ora 13.00 la Cimitirul central din strada Armenească va avea loc un parastas de pomenire a înaintașilor, iar la ora 14.00 la Centrul Expozițional Brâncuși va fi inaugurată o expoziție.

Municipalitatea a planificat și alte manifestări cultural-artistice. Astfel cu începere de la ora 11.00 vor avea loc concerte, expoziții, lansări de carte, organizate pe platourile sectoarelor, orașelor, satelor și comunelor municipiului Chișinău.

Începând cu ora 15.00, în Piața Marii Adunări Naționale este prevăzut desfășurarea unui program de concert susținut de interpreți și formații de copii. Spectacolul festiv consacrat sărbătorii, va începe la 17.30. La 19.30 va evolua interpretul român Tudor Gheorghe, iar la 20.30 va începe un spectacol de divertisment cu participarea interpreților autohtoni de muzică populară și ușoară.

Direcția Relații Publice a 31.08.2007

Primăriei mun. Chișinău

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
basaru
basarabean

masculin Number of posts : 2769
Age : 77
Localizare : Everywhere
Hobby : Basarabean
Registration date : 04/09/2006

http://basarabian.blogspot.com/

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Puteti raspunde la subiectele acestui forum