succesul tau

In jos

succesul tau

Mesaj Scris de basaru la data de Sam 6 Oct 2007 - 10:19

Cum să începi o afacere?

Ai încredere în tine, ai ideea și ai visul. Folosește aceste convingeri pentru a-ți crea propriul business, acolo unde tu ești șeful. Atunci când începi propria afacere, este inevitabil să treci de la agonie la extaz, dar ținând cont de următoarele reguli, vei putea ocoli blocajele care stau în drumul tău spre o afacere de milioane.

1. Găsește o nevoie pe care produsele sau serviciile tale s-o satisfacă. Este recomandat să găsești o nișă, acolo unde Giganții nu s-ar aventura în veci.

2. Identifică piața pe care vei activa și învață tot ce poți despre aceasta.

3. Întocmește-ți un plan de afaceri. Nicio bancă nu te va lua în serios dacă nu poți prezenta un plan viabil.

4. Fă rost de finanțare îndeajuns să pornești dar și să rămâi pe șine. Succesul nu apare peste noapte, așa că ai grijă să fii în stare să-ți susții firma, până se întâmplă.

5. Plătește pentru a fi sfătuit, într-un mod profesionist (de la avocați și economist și până la asigurători).

6. Ține-ți cheltuielile scăzute și standardele înalte. Cel mai bun sfat este ca la început să lucrezi de acasă sau dintr-o locație ieftină.

7. Stabilește-ți o rețea clară de distribuție. Oricare ar fi serviciul sau produsul, trebuie să știi cui și prin cine îl vinzi.

8. Caută și angajează oamenii cei mai calificați. De la primul și până la ultimul angajat, încearcă să angajezi pe cineva care să știe mai mult decât tine.

9. Cunoaște-ți competiția și muncește ca să câștigi. Fii persistent, concentrat și flexibil.

10. Învață din succesele și insuccesele celorlalți. Citește, urmărește trendurile și observă cine e “hoț” în industria ta.

11. Folosește tehnologia ca pe o unealtă care să te ajute în construcția afacerii tale. Este recomandat să te folosești de orice poți, de la computer la telecomunicații.

12. Nu fi sensibil și nu lua lucrurile personal. Fii pregătit pentru respingeri, nu abandona la primul obstacol.

13. Niciodată să nu subestimezi puterea pasiunii. Vor fi momente în care trebuie să riști și să crezi, chiar dacă nu mai crede nimeni în afară de tine.

Pornirea unei afaceri necesită disciplină, iar disciplina se instaurează prin respectarea unor reguli. Fie că le vei urmări pe următoarele, fie îți vei crea un set personal de reguli, trebuie să-ți vizualizezi obiectivele, în permanență.

ECO, magazin economic
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


Ultima editare efectuata de catre in Lun 8 Oct 2007 - 21:28, editata de 1 ori
avatar
basaru
basarabean

masculin Number of posts : 2773
Age : 78
Localizare : Everywhere
Hobby : Basarabean
Registration date : 04/09/2006

http://basarabian.blogspot.com/

Sus In jos

Re: succesul tau

Mesaj Scris de basaru la data de Lun 8 Oct 2007 - 21:28

Motto: „Țăranul seamănă chiar și după un an secetos”

Investește permanent în succes... chiar și atunci când pierzi

Să-ți asumi riscuri și să te implici în situații dificile poate fi o încercare grea. Atunci când te supui riscurilor și când mizezi pe tot ce ai acumulat în viață, ai toate motivele să te neliniștești. Poate fi vorba despre poziția profesională sau chiar de integritatea personală. Atunci când te confrunți cu probleme majore și părerile referitoare la soluțiile potrivite sunt împărțite, uneori ești nevoit să-ți riști reputația și să ai o anumită poziție, în pofida condițiilor precare de moment.

O persoană care deține o funcție de conducere în industria automobilelor și care are anumite convingeri personale referitoare la protecția mediului înconjurător, ar putea să-și asume riscul de a promova un model de mașină care să funcționeze pe bază de electricitate. Este o idee promițătoare, dar riscantă din punct de vedere financiar. Persoana ar putea să facă acest lucru chiar și atunci când afacerile merg mai prost, iar majoritatea sunt în favoarea lansării unor modele care degajă mai multe noxe, dar care în trecut s-au bucurat de succes. Acest om este conștient de faptul că în asemenea circumstanțe va fi dificil să adopte o astfel de poziție. Cu toate acestea, el este ferm convins că investițiile făcute pentru protejarea mediului înconjurător trebuie să se înmulțească în timp, căci efectele lor vor fi benefice pentru toți oamenii, care vor avea șansa ca pe viitor să trăiască într-o lume mai sănătoasă.

Investițiile financiare constituie un exemplu perfect pentru aceste idei. Investițiile la bursa de mărfuri pot fi la fel de palpitante ca și cel mai amețitor traseu al trenului din parcul de distracții. Chiar recent, una dintre cele mai celebre companii din America a fost martora scăderii acțiunilor sale cu aproape 50% într-o singură zi, la numai câteva luni după ce acțiunile respectivei companii crescuseră cu câteva sute de procente.

Atunci când ai investit o sumă substanțială de bani, scăderile semnificative de pe piață pot face ca o zi, o săptămână, chiar o lună sau un an să ți se pară destul de sumbre. Se poate întâmpla ca economiile pe care le ai pentru vremea pensionării să scadă mult sub valoarea lor inițială și să trăiești sentimentul că ai avut un eșec financiar de mare amplitudine.

În ce constă șansa de succes într-o astfel de situație? Ea constă în puterea de a investi eficient în timp, ceea ce se numește „media costuri-profit” (Este o strategie care constă în a investi regulat o sumă fixă de bani. Astfel, când cotațiile pieței cresc, se pot cumpăra mai puține acțiuni, iar când scad – mai multe. Studiile au demonstrat că investițiile constante sunt mult mai profitabile pe termen lung, decât încercarea de a valorifica fluctuațiile bursei.) Dacă, de exemplu, folosești întotdeauna o parte din banii câștigați pentru a-i investi în fonduri mutuale bine administrate, echilibrate, bani rezervați planului de pensie, fluctuațiile de la bursă ajung să fie asemănătoare reducerilor de prețuri cu care ne atrag magazinele.

Să luăm un exemplu concret. Domnul X a început prin a investi câte 100 de euro pe lună, acum 20 de luni, într-un fond mutual echilibrat, ajungând la o investiție totală de 2000 de euro. În această perioadă, din cauza unui declin general înregistrat la bursa de mărfuri, prețul acțiunilor fondului mutual a scăzut de la 20 de euro la 15 euro. În consecință, valoarea investiției făcute de Dl. X a scăzut de la 2000 de euro la 1500 de euro. Fiind un investitor nou, Dl. X ar fi putut cu ușurință, atunci când s-a confruntat cu pierderea de 25 %, să se descurajeze, să decidă că programul de investiții inițiat de către el fusese un eșec și să renunțe să mai cumpere lunar acțiuni în valoare de 100 de euro. Însă, în realitate, valoarea acțiunilor achiziționate de fondul respectiv este astăzi mai mare decât a fost în lunile trecute. Cu aceiași bani cu care înainte ar fi putut cumpăra doar cinci acțiuni, acum poate cumpăra aproape șapte acțiuni de la companii la fel de bine cotate, care vând fondului respectiv. Iar unul dintre lucrurile pe care istoria le-a demonstrat în mod repetat, este acela că piața urcă din nou, în cele din urmă, ajungând de unde a plecat și chiar mai sus.

În mod similar, atunci când în unele privințe viața noastră înregistrează un declin temporar, poate că acesta e cel mai bun moment pentru a investi mai mult. Atunci când poziția noastră la locul de muncă se deteriorează pe zi ce trece și ne trezim că suntem solicitați din ce în ce mai puțin să contribuim la progresul companiei, acesta poate fi momentul ideal pentru a investi în valoarea noastră. Poate că atunci când cariera noastră pare a fi în declin, ultimul lucru la care ne gândim este să învățăm să folosim un nou program de computer sau să ne înscriem la un curs de relații interumane. Dar dacă alegem să investim în valoarea noastră potențială, în loc să devenim apatici ori să ne gândim să abandonăm activitatea, aceasta poate fi o soluție oportună.

Investițiile constante, fie că e vorba de însușirea unor cunoștințe, de îmbunătățirea relațiilor sau de operațiunile financiare, făcute atunci când situația e favorabilă sau defavorabilă, pot aduce multe recompense semnificative în viață.

Așadar, atunci când viața pare sumbră sau când piața pare nefavorabilă, continuă să investești. Aceste investiții, în aparență nesigure, au toate șansele să atragă beneficii importante mai repede decât te-ai așteptat.

A investi permanent în tine însuți, indiferent dacă situația e favorabilă sau nefavorabilă, poate să-ți aducă multe beneficii în viață.

Bună dimineața!
Viața este fantastică!

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
basaru
basarabean

masculin Number of posts : 2773
Age : 78
Localizare : Everywhere
Hobby : Basarabean
Registration date : 04/09/2006

http://basarabian.blogspot.com/

Sus In jos

Re: succesul tau

Mesaj Scris de basaru la data de Vin 2 Noi 2007 - 23:24

SCOPUL VIEȚII ESTE SUCCESUL

Moto: „Ești ceea ce crezi”

Preia controlul asupra vieții

Marea descoperire

A sosit momentul să conștientizezi că tot ceea ce se întâmplă în viața ta depinde exclusiv te tine. Nimeni nu este dator să te ajute și nici nu se gândește să facă acest lucru. Dacă ceva urmează să se schimbe, atunci aceste schimbări trebuie să pornească de la tine. Atât timp cât nu te vei schimba tu însuți, nimic nu se va schimba în jurul tău. Tu ești responsabil de tot.

Atunci când decizi să devii responsabil pentru viața ta, faci un pas enorm de la copilărie la maturitate. Cu regret, majoritatea oamenilor nu fac acest lucru niciodată în viață. Și astăzi întâlnesc persoane de patruzeci, cincizeci de ani, care continuă să se plângă pe greșelile și nereușitele de altădată, învinuindu-i pe alți oameni și circumstanțele de aceste eșecuri. Mulți continuă să-și acuze părinții pentru faptul că acum douăzeci-treizeci de ani au făcut sau nu au făcut ceva pentru ei. Ei sunt prinși în capcana trecutului și nu pot scăpa din ea.

Dușmanul tău de moarte

Cei mai răi dușmani ai fericirii și succesului sunt emoțiile negative de orice gen. Anume ele nu-ți permit să avansezi, te macină și te lipsesc de bucuriile vieții. De la facerea lumii, emoțiile negative sunt cei mai mari dușmani ai oamenilor.

Dacă vrei să fii cu adevărat fericit, unul din scopurile principale trebuie să fie debarasarea de emoțiile negative. Spre fericirea tuturor acest lucru este posibil. Trebuie să știi cum s-o faci.

Emoțiile negative precum frica, regretul, invidia, gelozia, complexul inferiorității, și în mod deosebit ura, sunt generate de patru cauze. În momentul când vei reuși să înlături aceste cauze, momentan te vei debarasa de emoțiile negative, iar locul lor va fi ocupat de emoțiile pozitive precum dragostea, liniștea, bucuria și entuziasmul. Toată viața ta se va schimba în bine în doar câteva minute sau chiar secunde.

1. Încetează să te îndreptățești

Prima cauză este tendința permanentă de a te îndreptăți. Atât timp cât vei continua să argumentezi dreptul tău la revoltă și nemulțumire, vei trăi doar cu sentimente negative. Din această cauză oamenii răi, irascibili caută permanent temei pentru insatisfacție. În momentul când vei înceta să-ți argumentezi revolta, vei învăța să nu mai fii nemulțumit.

De exemplu, cineva a fost concediat din cauza schimbărilor economice și a stării precare a companiei. Colaboratorul se supără pe șeful său și argumentează revolta sa inventând fel de fel de cauze, care demonstrează că a fost concediat pe nedrept. El poate degrada atât de mult în propria compătimire, încât să inițieze un proces de restabilire sau să se răzbune în oricare alt mod. Atât timp cât va argumenta atitudinea sa negativă față de șef și de companie, răutatea interioară va controla viața sa și va fi lipsit de liniște.

Tot ce trebuie să facă este să spună: „Am fost concediat. Se mai întâmplă și cu alții. Nu există nimic personal. Cred că cel mai bine ar fi să-mi caut un nou loc de muncă.” Și nu mai are emoții negative. El recapătă liniștea și se concentrează asupra scopurilor și acțiunilor care îi vor întoarce statutul precedent. Încetând să se îndreptățească, el devine pozitivist și energic.

2. Renunță la filozofări deșarte și pretexte

A doua cauză sunt filozofările deșarte. Tu cauți o argumentare a acțiunilor tale, pentru care îți este rușine sau te simți incomod și inventezi o explicație, fiind conștient că ești actorul principal a ceea ce s-a întâmplat. Adesea folosești diferite tertipuri pentru a-ți argumenta acțiunile și a demonstra că ai avut dreptate. Un asemenea comportament alimentează emoțiile negative.

Justificările urmăresc scopul de a plasa vina pentru nereușitele personale pe cineva sau pe ceva. Tu te consideri o victimă, iar cineva are rolul de călău, dușman.

3. Fii mai presus de părerile altora

A treia cauză se ascunde în îngrijorarea exagerată vizavi de atitudinea pe care o au alții față de tine. Mulți se văd pe sine doar prin prisma vorbelor și privirii altora. Caracteristic pentru aceste persoane este autoaprecierea scăzută și frica față de părerile altora. Dacă aceste păreri sunt negative, „victima” momentan se va simți stingherită, complexată și va cădea în depresie. Acest aspect explică de ce psihologii spun că practic toate eforturile noastre sunt îndreptate spre cucerirea respectului celor care ne înconjoară sau spre păstrarea lui.

4. Doar tu ești responsabil

A patra și cea mai rea cauză este învinuirea. Cel mai bun remediu pentru emoțiile negative este să fii responsabil plenar de tot ceea ce se întâmplă cu tine. Nu poți spune: „Eu sunt responsabil de aceasta” și să continui să te înrăiești. Însăși fenomenul responsabilității te absolvește de diferite sentimente neplăcute. Conștientizarea acestei fraze simple te va face să-ți schimbi viața în dor câteva clipe.

Pur și simplu imaginează-ți că poți să te debarasezi de emoții negative și să fii stăpânul vieții tale cu ajutorul unei singure fraze: „Eu sunt responsabil”.

Doar devenind liber, poți fixa și atinge orice scop în orice domeniu al vieții. Doar obținând libertate pentru minte și suflet, poți direcționa energia ta și entuziasmul tău în albia necesară. De aceea progresul este imposibil fără propria responsabilitate. Pe de altă parte, fiind responsabil pentru acțiunile tale, poți face ceea ce dorești și poți deveni cine dorești.

Încetează să-i învinuiești pe alții

Începând cu acest moment încetează să mai învinuiești pe cineva de orice. Eleonora Ruzvelt spunea: „Nimeni nu poate să te umilească fără consimțământul tău”. Niciodată nu te înrăi și nu bombăni. Atunci când tu te înrăiești, toți în jurul tău dansează și se veselesc.

Chiar acum încetează să cauți scuze și să justifici comportamentul tău. Dacă ai greșit, cere-ți scuze și ocupă-te de redresarea situației. De fiecare dată, când îi învinuiești pe alții de insuccesele tale, tu pierzi forță, devii mai slab și pierzi încrederea în sine, simțind cum te umpli de ură și irascibilitate. Încetează să mai faci acest lucru.

Bună dimineața!
Viața este fantastică!


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
basaru
basarabean

masculin Number of posts : 2773
Age : 78
Localizare : Everywhere
Hobby : Basarabean
Registration date : 04/09/2006

http://basarabian.blogspot.com/

Sus In jos

Re: succesul tau

Mesaj Scris de basaru la data de Dum 11 Noi 2007 - 17:17

SCOPUL VIEȚII ESTE SUCCESUL
Moto: „Emoțiile pozitive te întăresc, iar cele negative te slăbesc”

Preia controlul asupra vieții

Controlează-ți emoțiile


Pentru a păstra o dispoziție pozitivă a minții, încetează să mai critici, să te lamentezi și să-i condamni pe alții. Trebuie să înțelegi că în asemenea situații dai libertate emoțiilor negative, răutății și urii, pricinuindu-ți un rău și mai mare. Reacția ta negativă nu are nici un impact asupra celor care te înconjoară, deoarece atunci când te înrăiești pe cineva îi permiți să-ți controleze emoțiile și, indirect, calitatea vieții tale. Dar aceasta este, pur și simplu, o prostie.

Fericirea, dragostea, entuziasmul îți permit să te simți încrezut și puternic. Ura, obida și învinuirile te lipsesc de forță și te fac să fii neprietenos, irascibil și neplăcut în discuții.

Atunci când decizi să fii responsabil pentru acțiunile tale și pentru tot ceea ce se întâmplă cu tine, poți să privești viața drept în ochi și să te ocupi liniștit de activitățile tale. Tu devii „stăpânul destinului tău și căpitanul vieții tale”.

Să trăiți, domnule Președinte!

În rezultatul unui studiu, s-a descoperit că doar 3% dintre specialiști, din orice domeniu, au o atitudine deosebită față de munca lor, ceea ce îi deosebește de medie. Aceste persoane consideră că ei lucrează pentru sine, indiferent cine le plătește salariul. Ei se consideră responsabili pentru companie, ca și cum ei ar fi proprietarul. E cazul să înveți o asemenea atitudine.

Din acest moment consideră-te președinte al propriei companii. Ti muncești pentru tine, tu ești responsabil pentru fiecare segment al vieții tale și pentru carieră. Spune-ți în permanență că tu ești acolo unde ești, ești cel care ești drept derivată a ceea ce ai făcut sau n-ai făcut. Tu ești adevăratul făuritor al propriului destin.

Tu alegi, tu decizi

Până în acest moment, viața ta este consecința deciziilor tale pe care le-ai adoptat sau nu le-ai adoptat. Dacă ești nefericit pe un anumit segment, responsabilitatea îți aparține. Dacă ceva te sufocă sau îți creează un disconfort, este în puterea ta să schimbi situația în bine.

Drept președinte al propriei companii, tu porți responsabilitate plenară atât de acțiunile tale, cât și de consecințele lor. Tu te afli acolo unde te afli pentru că ai decis să fii acolo.

Cu alte cuvinte, tu câștigi astăzi atât cât ai decis să câștigi – nici mai mult, nici mai puțin. Dacă ești nesatisfăcut de mărimea salariului, decide să câștigi mai mult. Fă din aceasta un scop, alcătuiește un plan și treci la acțiune.

Fiind stăpânul propriului destin și al propriei vieți, ești liber să adopți decizii proprii. Tu ești șeful. Tu alegi.

Elaborează propria strategie

La fel cum președintele este responsabil de elaborarea strategiei și de activitatea companiei, tu răspunzi de strategia planificării propriei vieți și a carierei, de elaborarea planurilor și de atingerea scopurilor.

Tu ești responsabil de eficiență, de volumul realizat și de rezultate. Tu răspunzi de strategia de promovare, de calitatea ta și de autoperfecționare, pentru a fi cât mai scump pe piața de concurență.

Tu porți responsabilitate de strategia financiară, de volumul de servicii pe care ești gata să le vinzi, de banii pe care dorești să-i primești, să-i investești, precum și de acea sumă de bani pe care dorești s-o primești lunar la pensie. Toate aceste cifre sunt stabilite de către tine. Tu decizi.

O decizie nouă


Alegerea jumătății vieții și a prietenilor are cel mai mare impact asupra succesului și fericirii. Dacă nu ești satisfăcut de alegerea făcută, doar tu poți întreprinde pași pentru a îmbunătăți situația.

În final, drept președinte porți toată responsabilitatea pentru studiile tale, dezvoltarea ta și nivelul tău profesional. Doar tu poți decide de ce fel de îndemânări și capacități vei avea nevoie pentru a câștiga acei bani pe care îi visezi. Tu ești responsabil de investițiile necesare și timpul care trebuie cheltuit pentru perfecționare. Adevărul rezidă în faptul că nimeni nu are nici o treabă cu aceasta. Doar tu.

Ia cârma în propriile mâini

Din acest moment consideră-te stăpân al propriului destin. Atitudinea ta față de tine să fie ca una față de o personalitate puternică, independentă, fixată pe un scop major.

Încetează să mai bombănești și să regreți trecutul, care nu mai poate fi schimbat. Mai bine privește înainte, gândește-te la ceea ce-ți dorești și încotro te îndrepți, gândește-te la scopurile tale. Însăși gândul despre scopurile fixate îți redă emoțiile pozitive și încrederea.

Triunghiul de aur

Responsabilitatea și fericirea sunt direct proporționale. Cu cât ai mai multe responsabilități, cu atât ești mai fericit. Al treilea element este controlul. Acești trei factori sunt legați indisolubil.

Cu cât ești mai responsabil, cu atât mai mare control deții. Cu cât este controlul mai mare, cu atât ești mai fericit și mai încrezut. Cu cât mai încrezut deții controlul asupra vieții tale, cu atât mai grandioase scopuri îți fixezi. Arzi de nerăbdare să realizezi aceste scopuri. Ești încrezut că toată viața ta este doar în mâinile tale și tu ești capabil să s-o modelezi așa cum visezi.

Totul este în mâinile tale


Punctul de start pentru fixarea scopurilor este conștientizarea potențialului inepuizabil deținut, care îți permite să fii cel care dorești, să faci ceea ce dorești și să ai tot ceea ce-ți dorești. Pur și simplu, trebuie să-ți dorești foarte mult acest lucru și să fii gata să muncești asiduu pentru a-l realiza.

Al doilea pas de fixare a scopurilor este asumarea deplină a responsabilității pentru propria viață, fără nicio justificare.

Doar după asimilarea acestor două adevăruri, poți trece la etapa proiectării viitorului tău ideal.

Schimbă-ți viața


1. Depistează cea mai serioasă problemă sau sursa de emoții negative. În ce măsură ești responsabil de situația creată?
2. Consideră-te președinte al propriei companii. Ce ai schimba în comportamentul tău dacă ai deține toate acțiunile?
3. Din acest moment, încetează să-i învinuiești pe alții și fii responsabil pentru toate acțiunile tale. Ce ar trebui să întreprinzi?
4. Nu te justifica și începe să te dezvolți. Convinge-te că justificările tale preferate sunt vorbe goale.
5. Crede în faptul că tu ești forța constructivă principală a vieții tale. Te afli acolo unde te afli ca rezultat al deciziilor și alegerilor tale. Ce ar trebui să schimbi?
6. Promite să-i ierți pe toți cei care te-au obijduit. Uită vechile certuri. Concentrează-te asupra lucrurilor care au sens și importanță. Nu pierde timpul prețios cu amintiri care nu merită nicio atenție.

Bună dimineața!
Viața este fantastică!

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
basaru
basarabean

masculin Number of posts : 2773
Age : 78
Localizare : Everywhere
Hobby : Basarabean
Registration date : 04/09/2006

http://basarabian.blogspot.com/

Sus In jos

Re: succesul tau

Mesaj Scris de basaru la data de Joi 15 Noi 2007 - 17:37

SCOPUL VIEȚII ESTE SUCCESUL

autor: Valentin DOLGANIUC

Motto: „Poți deveni la fel de imens ca și dorința ta sau la fel de măreț ca și pasiunea care te domină ”

Creează-ți propriul viitor

După examinarea biografiilor a peste 3000 de lideri, a fost depistată o calitate caracteristică tuturor oamenilor măreți și conducătorilor: ei erau capabili să privească în viitor. Ceilalți nu pot face aceasta.

Cea mai mare descoperire a omenirii este următoarea frază: „Ești ceea ce gândești” La ce se gândesc liderii cea mai mare parte a timpului? Ei se gândesc la viitor, încotro se îndreaptă și ce pot face pentru a-și realiza scopurile.

Oamenii conduși de către lideri, din contra, se gândesc la prezent, la satisfacțiile și problemele curente. Ei își fac griji pentru trecut, pentru ceea ce s-a întâmplat deja și nu mai poate fi schimbat.

Gândește-te la viitor

Această calitate a liderilor se numește „orientarea spre viitor”. Pot să te bucur: atunci când începi să te gândești la propriul viitor, înveți să gândești ca liderii ,și curând vei realiza ceea ce realizează ei.

După 50 de ani de studiu, la Universitatea din Harward, s-a ajuns la următoarea concluzie: cheia succesului personal și financiar este „perspectiva de durată” definită drept „capacitate de gândire și previziune a următorilor ani, drept consecință a deciziilor de azi”. Este una dintre cele mai mari descoperiri! Gândește-te doar: cu cât mai departe privești în viitor, cu atât mai corecte vor fi deciziile tale de azi, pentru a face posibil acest viitor.

Fii milionar

De exemplu, dacă vei pune deoparte câte o sută de lei lunar, de la 20 până la 60 de ani, și îi vei investi cu o dobândă de doar 10% anual, atunci când vei ajunge la vârsta de pensie vei costa 1 118 000 de lei.

Fiecare poate pune deoparte câte o sută de lei lunar, dacă dorește acest lucru cu adevărat. Aceasta înseamnă că oricine poate deveni milionar, dacă începe să acumuleze de tânăr și este devotat scopului de a obține independența financiară.

Construiește visul pentru următorii cinci ani


Planificarea strategiei personale trebuie începută de la o perspectivă de durată. Folosește cât mai des tehnica idealizării, atunci când îți imaginezi viața ta de peste cinci ani.

Bariere destul de serioase pentru fixarea scopurilor vieții sunt „stereotipurile de autolimitare”. Sunt domenii în care ai impresia că ești limitat. De exemplu, subestimezi capacitățile tale mintale, talentul, unicitatea etc. În consecință, îți pricinuiești cel mai mare rău. Atunci când te subestimezi, nu tinzi spre nici un scop sau îți fixezi scopuri mărunte, mult sub capacitățile tale.
Uită de limite

Simbioza dintre idealizare și orientare spre viitor neutralizează procesul de autolimitare. Imaginează-ți pentru o clipă că nu ești limitat de nimic. Ai la dispoziție tot timpul, talentul și îndemânarea de care ai nevoie pentru atingerea oricărui scop. Nu contează poziția ta socială din acest moment. Sunt la dispoziția ta toți oamenii, de care ai nevoie, toate contactele și relațiile, în fața ta se deschide orice ușă. Imaginează-ți că nu ești limitat de nimeni și nimic în procesul de atingere a Scopurilor vieții tale.

Folosește tehnica „cerul azuriu”


Analizând acțiunile oamenilor, care ani la rând au fost sub nivelul mediu, și într-un anumit moment au pornit vertiginos în sus, s-a descoperit că în momentul „ascensiunii” sau al „picajului”, fiecare dintre ei a folosit o tehnică specială, numită „cerul azuriu”.

Îți imaginezi că pentru tine totul este posibil, ca și cum ai privi un cer azuriu imens. Privești cu câțiva ani înainte și-ți vezi viața ta, ideală sub toate aspectele. Apoi te întorci în prezent și te întrebi: „Ce trebuie să întreprind acum pentru a-mi crea un viitor ideal? Ce trebuie să se întâmple cu mine pentru a-mi realiza cele mai importante scopuri ale vieții?”

Nu te dezice de visul tău

Folosind idealizarea și orientarea spre viitor, tu rămâi devotat visului tău și idealurilor tale. Nu mai ești satisfăcut de scopurile ordinare sau de cele realizate pe jumătate. În locul lor construiești planuri grandioase și imaginar îți edifici viața, ca și cum ai fi unul dintre cei mai măreți oameni de pe planetă. Tu creezi un viitor ideal. Decizi de ce ai nevoie până a te întoarce în prezent și lucrezi cu ceea ce ai la moment.

Pornește de la propria carieră. Imaginează-ți că peste cinci ani viața ta de afaceri va fi în deplină concordanță cu visele tale. Răspunde la următoarele întrebări.
1. Cum va arăta totul peste cinci ani?
2. Cu ce te vei ocupa tu?
3. Unde vei munci?
4. Cu cine vei fi în echipă? Care vor fi responsabilitățile tale?
5. Ce îndemânări vei poseda?
6. Spre ce scopuri vei tinde?
7. Ce statut social vei avea?

Fii un visător incurabil. Nu permite nimănui să-ți fure visele. Totdeauna se vor găsi „binevoitori” care vor încerca să te oprească din drumul tău de vis. Nu-i asculta! Analizează ce au realizat ei în propria lor viață și vei vedea că nu au nimic. Și, în același timp, ei dau sfaturi și îi învață pe ceilalți ce ar trebui să facă pentru a-și crea o viață de succes.

Aceștia ar putea fi părinții, bunicii, copiii sau alte persoane destul de dragi. Iubește-i în continuare, păstrează aceleași relații, dar fii independent atunci când adopți decizii importante pentru propria viață. Doar tu știi ce-ți dorești. Doar de tine depinde dacă vei ieși din medie și-ți vei făuri cu îndârjire propria viață. Fii cel mai bun!

Bună dimineața!
Viața este fantastică!

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
basaru
basarabean

masculin Number of posts : 2773
Age : 78
Localizare : Everywhere
Hobby : Basarabean
Registration date : 04/09/2006

http://basarabian.blogspot.com/

Sus In jos

Re: succesul tau

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum