"Două inimi gemene"

Posteaza un subiect nou   Raspunde la subiect

In jos

"Două inimi gemene"

Mesaj Scris de basaru la data de Vin 16 Noi 2007 - 14:36

Moment de reculegere în memoria Doinei și a lui Ion Aldea-Teodorovici
[Trebuie sa fiti înscris și conectat pentru a vedea această imagine]

Un moment de reculegere în memoria Doinei și a lui Ion Aldea-Teodorovici a fost păstrat joi seara de către spectatorii și participanții Galei Laureaților celei de-a V-a ediție a Festivalului - Concurs Internațional de muzică ușoară „Două inimi gemene”.

Tradițional la 15 noiembrie, dată la care Doina Aldea-Teodorovici își serba ziua de naștere, organizatorii Festivalului înmânează premii și flori interpreților din diferite țări care, an de an, cântă cu drag în limba română piese semnate de compozitorul Ion Aldea-Teodorovici, promovând schimbul intercultural și păstrând vie memoria îndrăgitului cuplu.

La ediția curentă a Festivalului – Concurs, care este una specială și pentru faptul că în toamna acestui an s-au împlinit 15 ani de la trecerea în neființă a Doinei și a lui Ion Aldea-Teodorovici, în scenă au urcat 18 participanți la secțiunea copii și 21 la secțiunea adulți.

În componența juriului, prezidat în acest an de către artistul poporului Mihai Munteanu, au intrat 13 muzicieni și personalități de valoare din R. Moldova, România, Ucraina și Bulgaria. Premiul Mare al Festivalului a revenit bulgăroaicei Kremena Creacova. Anul trecut trofeul a plecat în România. Premiul Mare, categoria copii, a fost oferit pentru Odri Bârcă, R. Moldova.

Premiul întâi la secțiunea interpretare, atât pentru adulți, cât și pentru copii, a fost împărțit între trei concurenți – două premii pentru R. Moldova și unul pentru Armenia, la categoria adulți, și câte un premiu pentru R. Moldova, România și Bulgaria, la categoria copii. La secțiunea compoziție nu a fost decernat premiul I. Premiul doi a revenit Danielei Ceban, R.Moldova pentru piesa cu motoul Infinitul.

Academicianul Grigore Vieru, președinte de onoare al Festivalului și membru al juriului, a menționat că este un adevărat miracol când străinii – și rusul, și bulgarul, și letonul, și ucraineanul interpretează cântecele noastre în limba română.

Interpretul de operă Mihai Munteanu, președinte al juriului, a subliniat că a fost dificil să se aleagă laureații, întrucât participanții din acest an au fost cu adevărat foarte buni. Cea mai mare bucurie este că muzica lui Ion Aldea-Teodorovici se cântă, a subliniat artistul.

Cristofor Aldea-Teodorovici, președintele Fundației „Două inimi gemene”, președinte al Festivalului și fiul celor doi mari regretați, a mulțumit interpreților și spectatorilor pentru faptul că Doina și Ion Aldea-Teodorovici rămân în inimile publicului, nelăsând ca arta

Gala Laureaților Festivalului - Concurs Internațional de muzică ușoară „Două inimi gemene” se desfășoară în fiecare an la 15 noiembrie. În 2007 Doina Aldea-Teodorovici ar fi împlinit 49 de ani.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
basaru
basarabean

masculin Number of posts : 2769
Age : 77
Localizare : Everywhere
Hobby : Basarabean
Registration date : 04/09/2006

http://basarabian.blogspot.com/

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Puteti raspunde la subiectele acestui forum