Pana la urma vom fi impreuna macar in UE

In jos

Pana la urma vom fi impreuna macar in UE

Mesaj Scris de basaru la data de Sam 24 Noi 2007 - 12:36

Basescu despre R.Moldova: "Pana la urma vom fi impreuna macar in UE"

Președintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Galați, că românii de o parte și de alta a Prutului nu vor mai fi mult timp despărțiți, putându-se regăsi în cadrul Uniunii Europene, iar până atunci obligația României este să accentueze acordarea de vize către cetățenii moldoveni.
[Trebuie sa fiti înscris și conectat pentru a vedea această imagine]
La întâlnirea pe care a avut-o vineri la Universitatea "Dunărea de Jos" cu studenții și personalul didactic, Băsescu a fost întrebat de o studentă din Republica Moldova cum vede relația dintre românii din România și românii din Republica Moldova. Șeful statullui român a răspuns că nimeni nu poate despărți la nesfârșit un popor.
"După ce Moldova intră în Uniunea Europeană, totul rămâne doar o frontieră desenată și Ribentropp, Molotov or să se întoarcă în mormânt de necaz că nu mai e frontiera trasată de ei. Deci, Moldova în Uniunea Europeană, iar până atunci obligația noastră este să accelerăm procesul de acordare a cetățeniei române pentru cetățenii Republicii Moldova care doresc acest lucru, mai ales pentru tineri. S-a făcut o modificare care simplifică lucurile, dar se va mai face una, mai consistentă", a adăugat Traian Băsescu.

Șeful statului român a mai spus că trebuie făcute toate demersurile pentru a sprijini intrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

"Noi suntem un popor împărțit în două! Niciodată și nimeni n-a reușit să despartă definitiv un popor. Mai devreme, mai pe termen mediu, tot vom fi împreună, măcar că vom fi în interiorul Uniunii Europene. Poporul român nu poate rămâne fragmentat și soluția politică cea mai directă pe care eu ca politician o văd este să facem toate eforturile ca Republica Moldova să rămână într-un proces de avansare către integrarea în Uniunea Europeană", a mai spus Băsescu.

Sursa: Mediafax
avatar
basaru
basarabean

masculin Number of posts : 2769
Age : 77
Localizare : Everywhere
Hobby : Basarabean
Registration date : 04/09/2006

http://basarabian.blogspot.com/

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum