Basarabenii sărbătoresc Marea Unire

In jos

Basarabenii sărbătoresc Marea Unire

Mesaj Scris de basaru la data de Sam 1 Dec 2007 - 2:56

Ziua Națională a tuturor românilor

Basarabenii sărbătoresc Marea Unire

[Trebuie sa fiti înscris și conectat pentru a vedea această imagine]

După mai mulți ani de guvernare comunistă, 1 Decembrie, Ziua Națională a României și a tuturor românilor, va fi marcată în mai multe orașe din R. Moldova. Mâine, la Soroca, un grup de inițiativă promite o serbare de zile mari. Organizatorii vor să demonstreze că în orașul de pe Nistru schimbarea s-a produs și că Soroca își respectă istoria.

Dimineața, fanfara municipală îi va aduna pe soroceni cu cântece patriotice. Ei vor veni în marș spre Piața Libertății din centrul orașului. Aici urmează să aibă loc un miting la care se va citi o declarație către populația orașului și a raionului. Potrivit Anei Bejan, ex-prefect al județului Soroca și președinta organizației teritoriale a Mișcării „Acțiunea Europeană” (MAE), aceasta va fi cam dură la adresa conducerii comuniste de la centru, ținând cont de campania antiromânească promovată de ea.

La miting vor participa liderii locali ai partidelor democratice, dar și reprezentanți ai administrației publice locale. Interpretul Gheorghe Țopa va fi prezent cu un program de piese patriotice.

La Chișinău, manifestările consacrate zilei de 1 Decembrie vor debuta astăzi la Centrul “Ginta Latină”, începând cu ora 16.00. MAE, care organizează evenimentul, a anunțat că va comemora cei 89 de ani de la formarea Statului național Român printr-un recitalul de cântece și poezii consacrate Marii Uniri. La această acțiune vor participa interpreta Maria Sarabaș și Ansamblul „Catharsis”.

[Trebuie sa fiti înscris și conectat pentru a vedea această imagine]

Mâine, organizația de tineret a PL va organiza în scuarul Teatrului de Operă și Balet o manifestare culturală la care va participa și primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă. Aici, sărbătoarea tuturor românilor va debuta la 13.00 și va include discursuri ale unor personalități, un recital de poezie și un concert.

… Ziua Națională a României va fi marcată la București și Alba-Iulia printr-o paradă militară simultană. De asemenea, vor fi organizate multe seminare științifice și spectacole în mai toate localitățile României. Evenimentele vor culmina cu un concert, organizat de Primăria Bucureștiului, în Piața Universității.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
basaru
basarabean

masculin Number of posts : 2769
Age : 77
Localizare : Everywhere
Hobby : Basarabean
Registration date : 04/09/2006

http://basarabian.blogspot.com/

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum