Fotbalul in Moldova

In jos

Fotbalul in Moldova

Mesaj Scris de basaru la data de Joi 10 Apr 2008 - 16:40

Echipa de fotbal a Republicii Moldova se află pe locul 37 în clasamentul întocmit pentru luna aprilie de Federația Internațională de Fotbal (FIFA). Naționala noastră a urcat 14 poziții și se află în spatele Japoniei, devansând așa echipe precum: Nigeria, Chilie, Irlanda, Australia, Senegal, Elveția sau Belgia. Echipa antrenată de Dobrovolski nu încetează să uimească lumea fotbalistică în urma unei invincibilități de mai bine de jumătate de an. Moldova va juca următorul meci la 28 mai în compania Armeniei, care potrivit aceluiași clasament se situează pe locul 78.

[Trebuie sa fiti înscris și conectat pentru a vedea această imagine]

Dintre statele vecine, România se plasează cel mai bine în topul forului fotbalistic mondial. „Tricolorii” se află pe locul 12, în urma Angliei. Naționala României a urcat o poziție față de clasamentul de acum o lună. Aceasta se datorează victoriei cu 3-0 din meciul amical cu Rusia.
Ucraina se află pe 32, cu cinci poziții mai bine decât naționala noastră. Ucrainenii și-au păstrat locul din luna martie, fiind în spatele Serbiei.

Potrivit comentatorului sportiv, Oleg Roibu, urcarea senzațională a echipei Moldovei de fotbal se datorează, într-o mare măsură, noului sistem de punctare a echipelor. Acesta a fost pus în funcțiune la 12 iulie 2006, la prima ediție de după Campionatul Mondial din Germania.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
basaru
basarabean

masculin Number of posts : 2773
Age : 78
Localizare : Everywhere
Hobby : Basarabean
Registration date : 04/09/2006

http://basarabian.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Fotbalul in Moldova

Mesaj Scris de Beauty la data de Sam 9 Oct 2010 - 18:56