Întâlnire Voronin-Smirnov, după șapte ani?

In jos

Întâlnire Voronin-Smirnov, după șapte ani?

Mesaj Scris de basaru la data de Joi 10 Apr 2008 - 19:32

Serviciul de presă al președinției de la Chișinău a anunțat că președintele Vladimir Voronin va avea o întâlnire bilaterală cu liderul regiunii separatiste transnistrene, Igor Smirnov.

[Trebuie sa fiti înscris și conectat pentru a vedea această imagine]

Potrivit unui comunicat emis de serviciul de presă al președinției, organizarea unei astfel de întrevederi a fost convenită în cadrul unei discuții telefonice purtate de Vladimir Voronin cu Igor Smirnov.

La întrevederea bilaterală Voronin-Smirnov urmează să fie discutate "chestiuni cu privire la dezvoltarea și consolidarea măsurilor de încredere între Chișinau și Tiraspol".

În comunicat nu se precizează data la care ar putea avea loc întrevederea și nici alte detalii despre discuția telefonică dintre cei doi.

Liderul transnistrean declara acum trei săptămâni, după întâlnirea pe care a avut-o la Moscova cu ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, că este gata să reia negocierile cu autoritățile de la Chișinău, însă numai ca parte egală la tratative.

Până acum însă Chișinăul a respins în repetate rânduri principiul egalității părților, subliniind că este gata să ofere regiunii separatiste o largă autonomie, dar numai în cadrul Republicii Moldova.

Ultima întâlnire bilaterală dintre Vladimir Voronin și Igor Smirnov a avut loc în anul 2001, când puterea de la Chișinău a încercat să identifice o soluție rapidă pentru depășirea crizei transnistrene.

În final această tentativă a eșuat.

BBC
avatar
basaru
basarabean

masculin Number of posts : 2773
Age : 78
Localizare : Everywhere
Hobby : Basarabean
Registration date : 04/09/2006

http://basarabian.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Întâlnire Voronin-Smirnov, după șapte ani?

Mesaj Scris de basaru la data de Vin 11 Apr 2008 - 21:04

În jurul orelor 12.00 în orașul Bender, vechiul Tighina, întrevederea președintelui R. Moldova Vladimir Voronin și liderul de la Tiraspol Igor Smirnov s-a concretizat, la aceasta s-a pus în discuție măsurile de încredere între Chișinău și Tiraspol.

Întrevederea a fost organizată Ministrul reîntregirii Vasilii Șova și șeful diplomației Transnistrene Valerii Lițkai. Întrevederea are loc în cădirea administrației de la Bender.

Octavian Sergentu

Up date 14.40

Ultima oră: Voronin face declarații doar pentru anumiți reprezentanți ai presei

În acest moment, președintele Vladimir Voronin face declarații pentru presa de la Chișinău privind întrevederea sa cu autoproclamatul lider de la Tiraspol, Igor Smirnov.

De menționat că mai mulți jurnaliști nu au avut acces la Președinție pe motiv că nu au fost înscriși în listă. Astfel, mai mulți reprezentanți ai presei au fost nevoiți să facă cale întoarsă, printre aceștia sunt și echipele de filmare de la Protv Chișinău și TV 7.

Felicia Roșca

Up date 15.45

Detalii de la întevedere

Liderii de la Chișinău și Tiraspol au convenit să convocoace de urgență grupurile comune de lucru pentru a iniția consolidarea măsurilor de încredere între Chișinău și Tiraspol. Totodată, grupurile de lucru au menirea să elaboreze și să lanseze o serie de proiecte în sfera dezvoltării infrastructurii, construcției drumurilor, în domeniul securității și dezarmării, în sfera social-umanitară.Voronin i-a promis lui Smirnov că se va adresa Uniunii Europene și SUA cu o inițiativă care ar cere anularea restricțiilor de circulație aplicate liderilor transnitreni.

În schimb, Igor Smirnov i-a promis ”omologului” de la Chișinău că Tiraspolul va anula restricțiile de circulație pe impuse anterior reprezentanților puterii din R. Moldova.

Octavian Sergentu

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
basaru
basarabean

masculin Number of posts : 2773
Age : 78
Localizare : Everywhere
Hobby : Basarabean
Registration date : 04/09/2006

http://basarabian.blogspot.com/

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum