Opt persoane au decedat în urma prăbușirii unui avion pe aeroportul din Chișinău

Posteaza un subiect nou   Raspunde la subiect

In jos

Opt persoane au decedat în urma prăbușirii unui avion pe aeroportul din Chișinău

Mesaj Scris de basaru la data de Sam 12 Apr 2008 - 21:54

Opt persoane au murit în urma prăbușirii avionului Antonov-32 pe aeroportul internațional Chișinău în seara zilei de ieri, la orele 22.15. Cutiile negre au fost depistate și în zilele următoare urmează să fie precizată cauza tragediei. Un cadavru a fost depistat la o distanță de circa 125 de metri de la aeroport, iar un altul – la o distanță de circa 200 de metri. Cadavrul lui Anatolie Volosciuc a fost recunoscut de către soția acestuia după verighetă. Patru cetățeni sunt din Republica Moldova și patru din Ucraina.

[Trebuie sa fiti înscris și conectat pentru a vedea această imagine]

Potrivit Asociației de Stat a Aviației Civile cetățenii moldoveni sunt: Valentin Burghelo (58 ani), Nicolae Dmitrișin (55 ani), Vadim Krasimnicov (25 ani) și Anatolie Volosciuc (49 ani). Cetățenii Ucrainei, implicați în accident, sunt: Andrei Moiseenco (41 ani), Valentin Gaiduc (47 ani), Andrei Tihonov (31 ani) și Veaceslav Vdovenco (42 ani).

Premierul Zinaida Greceanâi a declarat că Guvernul va suporta toate cheltuielile pentru funeraliile cetățenilor moldoveni și pentru transportul cadavrelor cetățenilor ucranieni pentru a fi recunoscuți de către apropiați.
După decolare, pilotul aeronavei a semnalat unele probleme la bord și a decis să nu mai continue cursa. În timpul aterizării o aripă a avionului a atins câteva instalații tehnice și s-a prăbușit în afara pistei de aterizare. Aeronava avea la bord și 2,3 tone de ulei tehnic.

Basa-press informează că la ora 22:02 avionul a decolat de pe pista Aeroportului. Ulterior, dispecerul Turnului de control „Moldatsa” a primit din partea echipajului informația referitor la defecțiunea utilajului de la bordul navei (transponder COM-64). Comandantul aeronavei a decis să se întoarcă la aeroport și la 22:13 dispecerul a permis aterizarea.Potrivit sursei citate, aeronava a explodat la manevra de aterizare, după ce a atins cu aripa obiectele de navigație aflate la capătul pistei. La ora 22:15 a fost anunțată „Alarma Roșie” și s-au început acțiunile se stingere și salvare-căutare. Primii la locul accidentului au ajuns echipele de salvare ale Aeroportului Chișinău.

9 autospeciale cu un efectiv de 86 de persoane ale Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI au sosit la fața locului la 22:22. La 22:43 incendiul a fost localizat, iar către 01:21 – lichidat.

Potrivit Info-Prim Neo, la locul accidentului au mai venit președintele Vladimir Voronin, primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, reprezentanți ai SIS (serviciile de informații), MAI, Departamentului pentru Situații Excepționale.

Potrivit NTV, avionul era confecționat în baza modelului AN-26 și era înzestrat cu două motoare puternice, care permiteau ca nava să se afle în zbor chiar și în cazul în care funcționează un singur motor.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
basaru
basarabean

masculin Number of posts : 2769
Age : 77
Localizare : Everywhere
Hobby : Basarabean
Registration date : 04/09/2006

http://basarabian.blogspot.com/

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Puteti raspunde la subiectele acestui forum