Gazprom vrea să construiască gazoducte magistrale în R. Moldova

In jos

Gazprom vrea să construiască gazoducte magistrale în R. Moldova

Mesaj Scris de basaru la data de Dum 22 Iun 2008 - 14:56

[Trebuie sa fiti înscris și conectat pentru a vedea această imagine]

Concernul Gazprom este dispus să construiască gazoducte magistrale în R. Moldova. Subiectul a fost pus în discuție vineri al Moscova în cadrul întrevederii premierului moldovean Zinaida Greceanîi cu președintele consiliului de administrare companiei ruse, Alexei Miller.

Serviciul de presă la Guvernului de la Chișinău notează că Zinaida Greceanîi și Alexei Miller au discutat posibilitatea implementării de către Gazprom a unor proiecte investiționale pe teritoriul Moldovei, inclusiv de construcție a gazoductelor magistrale. În acest scop în bugetul Moldova-Gaz deja sunt planificate cca 30 mln USD, iar în cadrul întrevederii s-a abordat posibilitatea majorării investițiilor, se arată în informația oficială.

Potrivit sursei citate, Zinaida Greceanîi a salutat intenția Gazprom de a investiții în sectorul de construcție a rețelelor de gaze naturale, precum și în alte proiecte. Totodată, Alexei Miller a apreciat înalt faptul că Moldova asigură plata integrală a gazelor naturale livrate, inclusiv companiilor din sectorul energetic.
În cadrul discuțiilor interlocutorii au abordat aspecte legate de restructurarea datoriei istorice a Moldovei pentru gazele naturale livrate, partea rusă exprimându-și disponibilitatea unui dialog în acest sens, se mai arată în comunicatul remis de Guvern.

Amintim că Cabinetul de miniștri de la Chișinău a decis la 25 aprilie a.s., să demareze procedura de inventariere și reevaluare a rețelelor de gaze construite din banii publici. După încheierea evaluării autoritățile intenționează să ia o decizie privind o posibilă includere a infrastructurii de transport a gazelor în cota statului în capitalul Moldova-Gaz.
Anterior ex permierul Vasile Tarlev a declarat că R. Moldova a obținut acceptul concernului rus Gazprom privind introducerea investițiilor efectuate la construcția rețelelor de gaze în capitalul social al Moldova Gaz.
Rețelele de alimentare cu gaze naturale au fost construite din contul Bugetului de stat. Potrivit estimărilor autorităților cheltuielile pentru contracții au constituit peste 1 mlrd lei, în timp ce experții consideră ca cifra este în jur de 2 mlrd lei. În prezent rețelele de gaze publice sunt transmise în gestiune companiei Moldova Gaz.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
basaru
basarabean

masculin Number of posts : 2769
Age : 77
Localizare : Everywhere
Hobby : Basarabean
Registration date : 04/09/2006

http://basarabian.blogspot.com/

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum