BBC închide redacția în limba română

In jos

BBC închide redacția în limba română

Mesaj Scris de Beauty la data de Joi 26 Iun 2008 - 18:36

[Trebuie sa fiti înscris și conectat pentru a vedea această imagine]


BBC World Service a decis să închidă redacția sa în limba română. Se așteaptă ca Radio BBC România, care în prezent transmite aproape 4 ore pe zi și realizează o pagină de internet proprie, să-și înceteze emisia la 1 august 2008, după 68 de ani de activitate neîntreruptă.


Redacția în limba română este ultima din BBC World Service într-o limbă alta decât limba engleză, care mai transmite în prezent într-o țară membră a Uniunii Europene.
Decizia survine în urma unei reevaluări a structurii BBC WS din perspectiva bugetului instituției, stabilit în acord cu guvernul britanic în octombrie 2007, pentru anii 2008-2011. Este singura închidere prevăzută în acest interval bugetar.

Decizia a fost aprobată de consiliul de administrație al BBC și de ministerul de Externe britanic și a fost luată în urma unei analize a situației audienței, a schimbărilor de pe piața media și a scăderii impactului BBC în România.
Schimbările vor fi făcute în contextul presiunilor financiare cu care se confruntă BBC WS. Bugetul aprobat prevede resurse suplimentare pentru proiecte noi precum o televiziune în limba arabă și una în limba persană, dar impune economisirea strictă a circa 3 la sută din fondurile cu care se acoperă cheltuielile curente.

În ultimul deceniu, BBC WS a economisit în medie 2.7 la sută din bugetul anual, adică, în total, 46 milioane de lire sterline.
Competiția pe piața radio și mass-media în general s-a intensificat mai ales după intrarea României în Uniunea Europeană. În plus, o serie de fuziuni și achiziții pe piața radio au determinat mai multe rețele să renunțe la preluarea emisiunilor BBC.
Parteneriatele de acest fel sunt foarte importante într-o țară unde audiența pe unde scurte este nesemnificativă. Aceste schimbări au dus la scăderea audienței BBC (în prezent, sub 3 la sută din piața radio), fenomen care nu a putut fi combătut prin lansarea câtorva frecvențe FM proprii.

Difuzarea de programe în limba română destinate Republicii Moldova va înceta, de asemenea, deoarece biroul de la Chișinău nu poate funcționa fără infrastructura întregii redacții în limba română.
Publicul din România va continua să beneficieze de programe BBC Global News în limba engleză, cum ar fi radio BBC WS, televiziunea BBC World News și de pagina de internet bbc.com/news.
Cele 4 frecvențe FM ale BBC din România și cea din Republica Moldova, care în prezent difuzează și programe în limba română, vor continua să transmită exclusiv programe în limba engleză în România și în engleză, rusă și ucraineană în Republica Moldova, în măsura în care autoritățile media o vor permite.

Închiderea redacției BBC WS în limba română afectează 46 de angajați (30 la București, 4 la Chișinău și 12 la Londra) și va duce la o economie de 1,3 milioane de lire sterline.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

BBC World Service a decis sa inchida redactia sa de limba romana

PRO TV

_________________
Don't f*** with me...
avatar
Beauty
veteran
veteran

Number of posts : 2370
Localizare : in iad
Registration date : 09/10/2006

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum