Grigore Vieru cu dulcea și responsabila lui povară: o școală care-i poartă numele

In jos

Grigore Vieru cu dulcea și responsabila lui povară: o școală care-i poartă numele

Mesaj Scris de Vladius20061 la data de Dum 28 Sept 2008 - 22:55

[Trebuie sa fiti înscris și conectat pentru a vedea această imagine]

Grigore Vieru cu dulcea și responsabila lui povară:o școală care-i poartă numele
Începând de vineri, Școala primară nr. 83 din sectorul Ciocana, Chișinău, va purta numele poetului Grigore Vieru.


Nicolae Roibu


Poetul, însoțit de soția sa Raisa Vieru, feciorul Călin și un grup de prieteni, a fost întâmpinat de copii cu buchete de flori și cu tradiționalul salut ДBine ați venit!Ф. Festivitatea a fost deschisă de către pretorul sectorului Ciocana, Galina Bostan care a anunțat publicul că, prin decizia nr. 54/5 a Consiliului municipal Chișinău din 8 august 2008, instituției i se atribuie numele Școala primară nr. 83 Grigore Vieru.


La rândul ei, Lilia Grădinaru, directoarea școlii, a menționat că este o onoare pentru elevi și profesori ca instituția pe care o conduce să poarte numele celui mai mare poet al nostru. În continuare a luat cuvântul acad. Mihai Cimpoi, președintele Uniunii Scriitorilor, care a remarcat faptul că această școală merită din plin să poarte numele lui Grigore Vieru. Dacă, până acum, Grigore Vieru v-a fost învățător prin intermediul abecedarului Albinuța, de azi înainte el va fi pentru voi învățătorul nr. 1, a mai spus acad. Mihai Cimpoi.

O surpriză pentru toți a fost și prezența studentei din Tokio, Japonia, Ioko Kamamura, care și-a exprimat într-o perfectă limbă română
dragostea față de creația scriitorului.

Profund emoționat, poetul a recunoscut că a trecut prin asemenea stare sufletească doar în copilărie, când a pășit, pentru prima dată, pragul școlii în clasa întâi. El a recitat poezia Legământ, dedicată lui Mihai Eminescu, după care acad. Mihai Cimpoi a citit imnul scris special pentru această instituție de către poet (versurile și muzica îi aparțin), intitulat "Școala noastră".

Solicitat de TIMPUL, Grigore Vieru a spus că pentru el este, într-un fel, o povară această decizie. Una dulce și, totodată, responsabilă. Astăzi lumea navighează pe Internet, cărți nu prea citește, în schimb, numele meu va figura aici și eu voi fi obligat să răsplătesc prin munca mea această onoare, a mai declarat Grigore Vieru. Festivitatea s-a încheiat cu un concert, prezentat de către elevi, precum și de cântărețul Vlad Gheorghilaș și compozitorul și interpretul Igor Grosu.

[Trebuie sa fiti înscris și conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
Vladius20061
basarabean

masculin Number of posts : 154
Age : 25
Localizare : Floresti
Hobby : Bună
Registration date : 30/12/2007

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum