Tineretul Democrat acuză guvernarea comunistă că politizează sindicatele studențești

In jos

Tineretul Democrat acuză guvernarea comunistă că politizează sindicatele studențești

Mesaj Scris de Vladius20061 la data de Lun 29 Sept 2008 - 18:57

[Trebuie sa fiti înscris și conectat pentru a vedea această imagine]

Tineretul Democrat acuză guvernarea comunistă că politizează sindicatele studențești
29 Septembrie 2008, 16:34Organizația de Tineret a Partidului Democrat din Moldova condamnă constituirea Blocului sindical sub egida Uniunii Tineretului Comunist din Moldova, care este menit să subordoneze și să controleze sindicatele studențești din țară.
Această acțiune reprezintă o continuitate a scenariului PCRM privind divizarea societății civile în structuri controlabile și loiale puterii și de politizare a autoguvernării studențești din instituțiile de învățământ. Tineretul Democrat consideră că acțiunea respectivă este regizată de comuniști pentru promovarea obiectivele electorale în “Anul tineretului”.

Tineretul Democrat dezaprobă Declarația privind crearea unui Bloc sindical, a cărei semnatari sunt Uniunea Tineretului Comunist din Moldova, Asociația studenților din Transnistria, Liga Tineretului și Studenților din Universitatea din Comrat, Asociația obștească „Tineretul Găgăuziei”, se menționează într-un comunicat de presă al organizației.

“Legea nr. 1129 din 07.07.2000 prevede expres că Sindicatele, în activitatea lor, sunt independente față de autoritățile publice, partidele politice, asociațiile obștești, patroni și asociațiile acestora. De asemenea este interzis orice amestec de natură să limiteze drepturile sindicatelor sau să împiedice activitatea acestora”.

Organizația de tineret condamnă constituirea Blocului sindical sub egida UTCM, care este menit să subordoneze și să controleze Sindicatele studențești din țară. Această acțiune reprezintă o continuitate a scenariului PCRM privind divizarea societății civile în structuri controlabile și loiale puterii.

Tineretul Democrat își manifestă dezacordul față de politizarea din partea PCRM-lui a autoguvernării studențești din instituțiile de învățământ. În acest context, organizația de tineret a Partidului Democrat din Moldova face apel către reprezentanții și membrii Sindicatelor studențești din Republica Moldova să nu cadă pradă acestei acțiuni de manipulare ale comuniștilor.

Sursa: UNIMEDIA
avatar
Vladius20061
basarabean

masculin Number of posts : 154
Age : 25
Localizare : Floresti
Hobby : Bună
Registration date : 30/12/2007

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum