Iurie Roșca către deputații din opoziție: Nu vă legați de mine, pentru că o să vă pară rău!

In jos

Iurie Roșca către deputații din opoziție: Nu vă legați de mine, pentru că o să vă pară rău!

Mesaj Scris de basaru la data de Sam 4 Oct 2008 - 19:13

[Trebuie sa fiti înscris și conectat pentru a vedea această imagine]


Iurie Roșca s-a războit cu deputații din opoziție în cadrul ședinței plenare a Parlamentului de joi, 2 octombrie 2008. Deputații vizați au fost Valentina Buliga (PDM), Alexandru Oleinic (AMN), Vitalia Pavlicenco (PNL) și Valeriu Cosarciuc (AMN). Și pentru că deputații din opoziție au raportat „standarde duble” în oferirea microfonului pentru partidele de opoziție și partidul de guvernământ, Iurie Roșca i-a amenințat: „Nu vă legați de mine, pentru că o să vă pară rău!”


A doua parte a ședinței Parlamentului de joi, 2 octombrie, a fost moderată de către Iurie Roșca, vice-președintele Parlamentului și președintele Partidului Popular Creștin Democrat.

Deși rolul principal este moderarea ședinței, spicherul Roșca nu a ezitat „să pună la respect” deputații din opoziție în timpul sesiunii de adresare a întrebărilor. Astfel, în timp ce deputatul PD Valentina Buliga descria o situație, din care să reiasă întrebarea către raportorul de la tribuna centrală, Iurie Roșca a apostrofat-o: „Adresați întrebarea!”.

Următorul deputat vizat a fost Alexandru Oleinic, care a fost anunțat de la microfonul vice-președintelui Parlamentului că va fi pus “la respect, nu doar de la acest microfon”. Oleinic a replicat, adresându-i liderului PPCD un sfat: “Fiți mai tolerant față de opoziție, pe care o iubiți atât de mult”. Iurie Roșca a răspuns sec: “Mulțumesc pentru recomandare, pe care o ignor cu plăcere!”

Tactica lui Iurie Roșca în raport cu deputatul AMN, Valeriu Cosarciuc, a fost mai simplă, acestuia fiindu-i închis microfonul în timp ce comenta un răspuns al raportorului.

Ulterior, deputatul comunist Anatolii Zagorodnâi a oferit date statistice referitoare la “succesele remarcabile, obținute de Partidul Comuniștilor în anii guvernării”. Vitalia Pavlicenco, liderul PNL, a reacționat, atenționând că “Iurie Roșca aplică standarde duble. În timp ce deputaților dn opoziție le închide microfonul pentru că fac unele comentarii, comuniștilor le este permis”. După ce deputatul comunist a terminat discursul, vice-președintele Parlamentului a amenințat opoziția: “Nu vă legați de mine, pentru că o să vă pară rău!”

Amintim că Iurie Roșca este președintele Partidului Popular Creștin Democrat, formațiune politică cunoscută până în 2005, ca fiind cea mai critică la adresa Partidului Comuniștilor. PPCD, sub conducerea lui Roșca, a organizat proteste stradale masive, în care au cerut înregistrarea Mitropoliei Basarabiei, demisia comuniștilor, nesemnarea memorandumului Kozac și stoparea inițiativelor de falsificare a istoriei românilor. La 4 aprilie 2005, PPCD a votat pentru realegerea lui Vladimir Voronin în funcția de președinte al Republicii Moldova, gest urmat de mai multe plecări din partid al unor membri ai formațiunii. Ulterior, Iurie Roșca a publicat în “FLUX” o serie de articole critice la adresa partidelor de opoziție.

Sursa: UNIMEDIA
avatar
basaru
basarabean

masculin Number of posts : 2773
Age : 78
Localizare : Everywhere
Hobby : Basarabean
Registration date : 04/09/2006

http://basarabian.blogspot.com/

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum