Chișinăul a decis să trimită soldați pacificatori în zona transnistreană

In jos

Chișinăul a decis să trimită soldați pacificatori în zona transnistreană

Mesaj Scris de Vladius20061 la data de Lun 20 Oct 2008 - 13:57

Chișinăul a decis să trimită soldați „pacificatori” în zona transnistreană

[Trebuie sa fiti înscris și conectat pentru a vedea această imagine]
Informația referitoare la delegarea militarilor în componența „forțelor pacificatoare” a fost confirmată și de către reprezentanții Chișinăului în Comisia Unificată de Control. „În 2001 s-a decis ca să fie retrași militarii, cu scopul de a spori încrederea între autoritățile de la Chișinău și Tiraspol. La ultimele ședințe, reprezentanții din regiunea Transnistreană au abordat repetat acest subiect. Astfel, am decis să delegăm câte doi militari la posturile 8 și 9 de la Criuleni și Vadul lui Vodă”, a declarat pentru UNIMEDIA Sergiu Valcov, membru al delegației RM în Comisia Unificată de Control.

În cadrul ultimei ședințe a Comisiei Unificate de Control, reprezentanții Republicii Moldova au informat delegații prezenți despre faptul că va trimite forțe pacificatoare în zona transnistreană, anunță Olvia-press, agenția oficială de știri a regimului de la Tiraspol.

Anunțul a fost făcut de către șeful delegației moldovene Ion Leahu. Olvia-press precizează că, în acest mod, Chișinăul începe să respecte înțelegerile din 1992 referitor la numărul forțelor pacificatoare.

Co-președintele Comisiei unificate de control din partea Federației Ruse, Victor Șanin, „a apreciat înalt rezultatele ședinței”, subliniind că „delegația moldovenească și-a îndeplinit responsabilitățile legitime de a delega forțe pacificatoare”.

UNIMEDIA precizează că la posturile 8 și 9 sunt delegați, în acest moment, câte doi militari la fiecare post din partea Republicii Moldova și a regiunii Transnistrene și câte patru militari din partea Federației Ruse.

Amintim că în ultima perioadă se fac încercări de a restabili procesul de negocieri privind problema transnistrene. După o serie de întâlniri bilaterale a președintelui Federației Ruse, Dmitri Medvedev, cu președintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, și liderul nerecunoscut de la Tiraspol, Igor Smirnov, autoritățile de la Chișinău și Tiraspol se pronunță în favoarea restabilirii dialogului. Până în acest moment, Voronin și Smirnov nu au reușit să stabilească un loc pentru întâlnirea oficială.

Sursa: UNIMEDIA
avatar
Vladius20061
basarabean

masculin Number of posts : 154
Age : 25
Localizare : Floresti
Hobby : Bună
Registration date : 30/12/2007

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum