Atacul la presă a generat solidarizarea partidelor de opoziție

In jos

Atacul la presă a generat solidarizarea partidelor de opoziție

Mesaj Scris de Vladius20061 la data de Mar 11 Noi 2008 - 0:31

Atacul la presă a generat solidarizarea partidelor de opoziție
[Trebuie sa fiti înscris și conectat pentru a vedea această imagine]

Lumea susține presa democrată

Imperiul mediatic Vo-Roșca are rolul de asasin moralIeri, în scuarul Operei Naționale, a avut loc un miting de solidarizare cu instituțiile media persecutate de comuniști, organizat de PLDM, PNL, PL și PMAE. În același timp, în toate municipiile și centrele raionale, PLDM a organizat acțiuni de protest față de regimul Voronin-Roșca în apărarea presei democratice. Manifestațiile se înscriu în contextul campaniei internaționale „Stand up for journalism” de sprijinire a jurnaliștilor, lansată de Federația Europeană a Jurnaliștilor.


Angelina Olaru

În premieră, în mai multe localități ale RM s-au desfășurat simultan manifestații de susținere a presei obstrucționate de actuala putere. Mitingul din capitală s-a încheiat cu votarea unei rezoluții în care sunt condamnate atacurile guvernării comuniste asupra mediilor democratice, document adresat Parlamentului European și Comisiei Europene. La eveniment au participat și candidații la funcția de deputat în Parlamentul României - Tudor Panțâru și Nicolae Dabija.

Valeriu Saharneanu, președintele Uniunii Jurnaliștilor, a declarat că jurnaliștii se solidarizează cu aceste acțiuni-dezbateri. „Atacurile recente din partea PCRM prin intermediul instrumentului lor util - PPCD - asupra postului PRO TV se înscriu perfect în cadrul acțiunilor împotriva mass-media libere. Vlad Filat, președintele PLDM, a evidențiat atacurile comuniștilor împotriva ziarului TIMPUL, presiunile la care au fost supuși jurnaliștii de la „Jurnal de Chișinău”, cei de la postului de radio „Vocea Basarabiei” și, mai nou, intimidarea PRO TV Chișinău.

„Prin acțiunile directe îndreptate împotriva presei, comuniștii au făcut ca cetățeanul RM să fie unul neinformat, ușor de manipulat prin minciună, scopul lor fiind de a se menține la putere”, a menționat Vlad Filat.

„Asistăm la o degradare periculoasă a discursului jurnalistic în RM. Regimul Voronin a comis mai multe crime, una dintre care este dezbinarea societății pe diverse criterii, inclusiv pe cel al presei, împărțind ziariștii în patrioți și stataliști, ziariști vânduți sau dușmanii statalității”, a declarat Constantin Tănase, directorul cotidianului TIMPUL. El a menționat campania fără precedent de „asasinare morală a politicienilor, jurnaliștilor și scriitorilor neînregimentați de către imperiul mediatic Vo-Roșca”.

Veaceslav Țâbuleac, directorul postului de radio „Vocea Basarabiei”, a remarcat libertatea presei rusești de a reflecta realitățile RM după bunul său plac și situația de criză permanentă a mass-media de limba română.

Mihai Cimpoi, președintele Uniunii Scriitorilor, a criticat dur Puterea, care refuză să acrediteze unicul corespondent de la Radio România Actualități - Cristina Dumitrescu, în condițiile în care 800 de jurnaliști ruși lucrează nestingheriți și necontrolați de nimeni.

Vitalia Pavlicenco, liderul PNL, a supus criticilor „clanul lui Voronin și Roșca”, care „subminează presa”.

Mii de oameni s-au solidarizat cu jurnaliștii la Bălți, Dondușeni, Cahul, Edeneț, Fălești, Soroca, Ialoveni, Cimișlia, Ocnița și Râșcani. La rândul lor, și protestatarii din republică au votat o rezoluție în care condamnă atacurile guvernării comuniste la adresa presei independente.
avatar
Vladius20061
basarabean

masculin Number of posts : 154
Age : 25
Localizare : Floresti
Hobby : Bună
Registration date : 30/12/2007

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum