Protest antiromânesc la Chișinău

In jos

Protest antiromânesc la Chișinău

Mesaj Scris de Vladius20061 la data de Lun 1 Dec 2008 - 22:51

[Trebuie sa fiti înscris și conectat pentru a vedea această imagine]
Protest antiromânesc la Chișinău

ФVî ne proidiote!Ф

Și totuși, de Ziua Națională a României, basarabenii au încins ДHora UniriiФ

Ieri, un grup de tineri rusolingvi au încercat să împiedice depunerea de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău, cu ocazia Zilei Naționale a României. Printre cei care au trebuit să se confrunte cu ДrezistențaФ acestora au fost reprezentanții primăriei Chișinău, în frunte cu primarul Dorin Chirtoacă, delegația Ambasadei Române, condusă de ambasadorul Filip Teodorescu, lideri și reprezentanți ai partidelor politice de opoziție, președintele Departamentului pentru Românii de pretutindeni, Mihai Gheorghiu, președintele Comitetului Helsinki pentru Drepturile Omului din Moldova, Ștefan Urâtu, elevi și profesori de la Liceul ДLucian BlagaФ din Tiraspol etc.

Angelina Olaru

Deși în preajma monumentului puteau fi văzute două mașini de poliție, forțele de ordine nu au intervenit și nu au luat măsurile de rigoare. Tinerii purtau lozinci precum: ДCărați-vă acasă și sărbătoriți. Sărbătoarea noastră este pe 27 augustФ, ДNu vă implicați în treburile interne ale RM!Ф, ДȘtefan cel Mare este domnitorul MoldoveiФ, ДStop finanțarea trădătorilor RM!Ф. Unul dintre protestatari scanda la portavoce: ДFrații noștri, frați români, vă purtați iar ca stăpâniФ, ДAmbasada României a uitat de omenieФ, ДPlecați acasă și uniți-vă cu alțiiФ etc. Manifestanții s-au declarat ДpatrioțiФ și Дapărători ai statalității RMФ.

ДCineva mi-a strigat: ДVî ne proidiote!Ф (ДN-o să treceți!Ф), dar mi-am făcut drum printre acești indivizi, de altfel, ca și toți ceilalți colegi. Le-am spus protestatarilor că drepturile lor se termină acolo unde se încalcă drepturile altor oameniФ, a declarat Ștefan Urâtu. ДRegretăm că nu am avut camera de luat vederi ca să filmăm acțiunea, probabil că pe viitor ar trebui să fim mai precauți și să le explicăm acestor tineri cine, de fapt, le încalcă drepturile. Poate ar fi cazul chiar să acționăm în judecată persoanele cu un asemenea comportament, deoarece am observat mai mulți inși în civil care îndemnau participanții la ilegalitățiФ, a menționat președintele Comitetului Helsinki.

În cele din urmă, protestatarii au fost împinși la o parte de reprezentanții Partidului Liberal Democrat, veniți să depună flori la monumentul lui Ștefan cel Mare. Sărbătoarea a continuat. Îmbrăcați în straie populare, purtând icoane și steaguri tricolore, membrii Asociației Studenților Creștini Ortodocși din România și RM au încins ДHora UniriiФ în jurul monumentului lui Ștefan cel Mare. Tinerii au interpretat cântece patriotice și bisericești. ДAm venit cu foarte mare dragoste să fim alături de românii din RM și să conștientizăm jertfa predecesorilor noștriЕФ, a declarat Cornel Ursachi, membru ASCOR din Buzău.
avatar
Vladius20061
basarabean

masculin Number of posts : 154
Age : 24
Localizare : Floresti
Hobby : Bună
Registration date : 30/12/2007

Sus In jos

Re: Protest antiromânesc la Chișinău

Mesaj Scris de Vladius20061 la data de Lun 1 Dec 2008 - 23:00

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Hora Unirii La Chisinau
avatar
Vladius20061
basarabean

masculin Number of posts : 154
Age : 24
Localizare : Floresti
Hobby : Bună
Registration date : 30/12/2007

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum