R. Moldova s-a plasat pe locul cinci în lume la capitolul stabilitate financiară

In jos

R. Moldova s-a plasat pe locul cinci în lume la capitolul stabilitate financiară

Mesaj Scris de basaru la data de Sam 31 Ian 2009 - 12:53

R. Moldova s-a plasat pe locul cinci în lume la capitolul stabilitate financiară


[Trebuie sa fiti înscris și conectat pentru a vedea această imagine]

Republica Moldova ocupă locul cinci în lume la Indicele Mondial de Stabilitate Financiară 2009 realizat de publicația The Banker.


Potrivit The Banker, R. Moldova are nivele foarte joase de datorii (736 USD pe cap de locuitor, în comparație cu Marea Britanie 171 000 USD pe cap de locuitor), iar băncile moldovenești prezintă un raport mare dintre capital și active de peste 17% și nivele joase de acordare a împrumuturilor.

Conform publicației, băncile din R. Moldova și-au extins împrumuturile la doar 35% din PIB, în comparație cu SUA, unde împrumuturile băncilor locale a atins 230% din PIB. Moldova achită doar 2,8% din veniturile sectorului public pentru deservirea datoriei Guvernului, iar Italia, de exemplu, cheltuiește 11.9% din veniturile guvernului pentru achitarea dobânzii.

Analiza efectuată de The Banker remarcă că criza financiară din 2008 a dat peste cap toată lumea și a schimbat riscurile. În această nouă lume, cele mai dezvoltate economii, care sunt totodată și cele mai dependente de credite, au devenit deodată cele mai expuse unui potențial dezastru, constată autorii investigației.

Indicele Mondial de Stabilitate Financiară 2009 realizat de publicația The Banker include 184 de țări, include 25 indicatori de sănătate financiară și economică. Conform noului model de risc financiar al publicației The Banker, Moldova, Chile, Bolivia și Peru riscă să fie afectate în măsură mai mică de prezenta criză financiară, în comparație cu SUA, Marea Britanie sau Japonia.

Analiza arată că chiar dacă aceste țări sunt mai sărace, ele se bazează mult mai puțin pe credite și sunt mai izolate de căderea financiară decât orice țară dezvoltată. Topul arată că, în rezultat, țările în dezvoltare sunt în prezent mai puțin influențate vizavi de bogăția lor, decât țările bogate și mai puțin probabil să suporte consecințele unei crize financiare profunde.

Indicele de sănătate financiară 2009 realizat de The Banker măsoară abilitatea țărilor de a trece peste criza financiară și economică.
avatar
basaru
basarabean

masculin Number of posts : 2769
Age : 77
Localizare : Everywhere
Hobby : Basarabean
Registration date : 04/09/2006

http://basarabian.blogspot.com/

Sus In jos

Re: R. Moldova s-a plasat pe locul cinci în lume la capitolul stabilitate financiară

Mesaj Scris de moldovanu la data de Sam 31 Ian 2009 - 15:04

MOLDOVA RULES....

Moldova iz ză best!!!cheers lol!
avatar
moldovanu
spion

masculin Number of posts : 1
Age : 47
Localizare : Moldova
Hobby : bautu
Registration date : 31/01/2009

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum