cazuri pierdute la CEDO de RM

Posteaza un subiect nou   Raspunde la subiect

In jos

cazuri pierdute la CEDO de RM

Mesaj Scris de basaru la data de Joi 16 Noi 2006 - 11:09

Guvernul Republicii Moldova va achita pagube morale si materiale in valoare de circa 27 mii euro in doua cazuri pierdute la CEDO

Curtea Europeana a Drepturilor Omului a emis, marti, 14 noiembrie doua hotarari in doua dosare depuse importriva Republicii Moldova, Guvernul moldovean urmand sa achite reclamantilor pagube morale si materiale in valoare de circa 27 mii euro.
Presedintele Asociatiei “Juristii pentru drepturile omului”, Vitalie Nagacevchii a declarat pentru REPORTER.MD ca deciziile au fost emise in cazurile Braga versur Republica Moldova si Melnic vs RM. In ambele cazuri Curtea de la Strasbourg recunoaste incalcarea, de catre autoritatile moldovenesti a prevederilor art. 6 (1) din Conventia Europeana pentru Apararea Drepturilor Omului si Libertarilor Fundamentale (dreptul la un proces echitabil).

Nagacevschi a specificat ca in cele doua cazuri este vorba despre acceptarea de catre instanta de judecata a recursurilor tardive depuse de reprezentantii procuraturii.

In cazul Braga vs Moldova, CEDO a dispus achitarea pagubelor materiale si morale in valoare de 3 767 euro si a cheltuielilor de reprezentare in fata instantei in suma de 600 euro. In cazul Melnic Guvernul va achita compensatii morale si materiale in valoare de 23 mii euro.

Pana in prezent, Republica Moldova a fost condamnata de Curtea de la Strasbourg in peste 40 de cazuri.

sursa [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
basaru
basarabean

masculin Number of posts : 2769
Age : 77
Localizare : Everywhere
Hobby : Basarabean
Registration date : 04/09/2006

http://basarabian.blogspot.com/

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Puteti raspunde la subiectele acestui forum