Președintele Poloniei a decedat în urma prăbusirii avionului

In jos

Președintele Poloniei a decedat în urma prabusirii avionului

Mesaj Scris de basaru la data de Sam 10 Apr 2010 - 15:08

Președintele Poloniei, Lech Kaczynski, a decedat în urma prăbușirii avionului prezidențial în Smolensk, potrivit presei ruse

Potrivit Reuters, avionul președintelui Poloniei s-a prăbușit în apropierea unui aeroport din Smolensk din Federația Rusă.

Potrivit BBC, care citează presa rusă, în urma catastrofei ar fi decedat 87 de persoane și nu se cunoaște dacă președintele polonez mai este sau nu în viață.

Kaczynski se deplasa la Smolensk unde urma să participe la aniversarea a 70 de ani de la masacrul de la Katyn, unde au decedat mii de polonezi.

Potrivit Vesti.ru, avionul de tip Ty-154 ar fi atins un copac, în momentul în care se pregătea de aterizare la ora 10:56 (ora Moscovei). La bordul navei s-ar fi aflat 132 de persoane și nu există niciun supraviețuitor.
Președintele Poloniei era împreună cu soția.

Președintele rus, Dmitri Medvedev, a trimis în Smolensk o comisie guvernamentală, în frunte cu Vladimir Putin.

RealitateaTV transmite că la bordul avionului se aflau președintele Băncii Naționale din Polonia, dar și fratele președintelui polonez.

Guvernul polonez se convoacă în ședință de urgență. Bronislaw Komorowski - președintele dietei poloneze este președinte interimar al Poloniei acum.
avatar
basaru
basarabean

masculin Number of posts : 2769
Age : 77
Localizare : Everywhere
Hobby : Basarabean
Registration date : 04/09/2006

http://basarabian.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Președintele Poloniei a decedat în urma prăbusirii avionului

Mesaj Scris de basaru la data de Sam 10 Apr 2010 - 15:10

Pe lângă președintele și prima doamnă a Poloniei, în accidentul aviatic din regiunea Smolensk și-au mai pierdut viața încă 14 oficiali polonezi. Numărul total al morților este de 132.

În urma accidentului aviatic produs sâmbătă în Rusia și-au pierdut viața 16 oficiali polonezi, printre care președintele Poloniei Lech Kaczynski și soția sa, se arată în lista oficialilor polonezi aflați la bordul avionului. făcută publică de Sofia News Agency. Deși se zvonește că fratele geamăn al președintelui, Jaroslaw, s-ar fi aflat și el la bordul avionului, acesta nu se regăsește pe lista oficială.

Printre oficialii polonezi decedați se mai numără Sławomir Skrzypek, guvernatorul Băncii Centrale și Jerzy Szmajdziński, vicemareșal al armatei poloneze, fost ministru polonez al Apărării și candidat la președinția Poloniei în alegerile de anul acesta.

Pe listă se mai află Władysław Stasiak, șeful administrației prezidențiale, Aleksander Szczygło, șeful Biroului național de securitate, Paweł Wypych, secretar de stat în cancelaria președintelui Poloniei, Mariusz Handzlik - subsecretar în administrația prezidențială, Andrzej Kremer, viceministru de externe, Franciszek G±gor, șeful Statului Major al armatei poloneze, Andrzej PrzewoŒnik, vicepreședintele și secretar al comisiei pentru comemorarea victimelor masacrului din Katyn, Grzeogrz Dolniak - membru al Statului Major, Przemysław Gosiewski și Zbigniew Wassermann, ambii membri ai Statului Major al Poloniei.

Deși presa a relatat inițial că la bordul avionului s-ar fi aflat 87 de persoane, Comitetul de Investigație al procurorului-șef al Rusiei a înaintat cifra de 132 de oameni, într-un comunicat de presă. Toți cei aflați la bord și-au pierdut viața.
avatar
basaru
basarabean

masculin Number of posts : 2769
Age : 77
Localizare : Everywhere
Hobby : Basarabean
Registration date : 04/09/2006

http://basarabian.blogspot.com/

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum