Vlad FILAT vs Vladimir PUTIN

In jos

Vlad FILAT vs Vladimir PUTIN

Mesaj Scris de Beauty la data de Sam 22 Mai 2010 - 16:35

Prim-ministrul Vlad FILAT a avut ieri seara tîrziu, la Sankt-Pertersburg (Rusia), o întrevedere cu omologul său rus Vladimir PUTIN

[Trebuie sa fiti înscris și conectat pentru a vedea această imagine]

În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte ce țin de stadiul actual al relațiilor bilaterale, problemele existente și posibilitățile de soluționare a acestora.

O atenție deosebită a fost acordată chestiunilor ce țin de intensificarea cooperării comercial-economice și îmbunătățirea condițiilor de aflare a cetățenilor moldoveni pe teritoriul Federației Ruse.

Vladimir PUTIN s-a arătat mulțumit de oportunitatea de a discuta cu omologul său din Republica Moldova despre relațiile bilaterale, menționînd dinamica dialogului dintre cele două țări.

Premierul rus a precizat că știe despre problemele care există în prezent în relațiile bilaterale, inclusiv cea care ține de exportul vinurilor moldovenești în Federația Rusă, și a menționat că se va implica în soluționarea lor.

Prim-ministrul Vlad FILAT a spus că înțelegerile la care s-a ajuns anterior, inclusiv în cadrul precedentei întrevederi cu Vladimir PUTIN la Yalta, dar și a discuțiilor ulterioare pe care le-a avut cu omologul său rus, se implementează.

Vlad FILAT a invocat în context ședința comisiei interguvernamentale moldo-ruse, în cadrul căreia au fost identificate soluții pentru dinamizarea relațiilor comercial-economice.

Referindu-se la problema transnistreană, Prim-ministrul Republicii Moldova a menționat că Guvernul demonstrează prin acțiuni concrete că este pentru dialog și dorește soluționarea problemei pe cale pașnică.

„Trebuie să luăm decizii în beneficiul cetățenilor”, a spus Vlad FILAT.

Premierul s-a referit și relațiile comercial-economice dintre cele două țări, fiind menționat în special exportul vinurilor moldovenești în Federația Rusă. Prim-ministrul a menționat progresul înregistrat în această direcție, dar și problemele care au rămas. Părțile au convenit că în scurt timp vor fi deschise noi terminale pentru exportul vinului moldovenesc în Rusia.

În cadrul întrevederii, s-a discutat și despre oportunitățile investiționale pe care le oferă țara noastră, fiind menționat interesul Republicii Moldova pentru investițiile străine.

Prim-ministrul Republicii Moldova a spus că pentru Guvern este o prioritate protecția socială a cetățenilor noștri aflați în Federația Rusă, dar și îmbunătățirea condițiilor de ședere a lor în această țară. În context, s-a convenit că, în scurt timp, termenul de înregistrare a cetățenilor moldoveni pe teritoriul Federației Ruse va fi extins de la 3 la 30 de zile.

„În general, pledăm pentru relații pragmatice, bazate pe realism. În programul de activitate al Guvernului este clar stipulat că ne dorim relații de parteneriat strategic cu Federația Rusă”, a precizat Vlad FILAT.

Vladimir PUTIN a menționat disponibilitatea țării sale de a dezvolta relațiile cu Republica Moldova în baza beneficiului reciproc.

Cei doi premieri au pledat pentru menținerea dialogului permanent în vederea dezvoltării continue a relațiilor bilaterale.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

_________________
Don't f*** with me...
avatar
Beauty
veteran
veteran

Number of posts : 2359
Localizare : in iad
Registration date : 09/10/2006

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum