Sunt manipulate masele?

In jos

Sunt manipulate masele?

Mesaj Scris de Administrator la data de Lun 4 Sept 2006 - 17:14

Suntem manipulati prin mass-media?
Ce inseamna pt tine mass-media?
avatar
Administrator
Admin

masculin Number of posts : 115
Age : 34
Localizare : Basarabia
Hobby : Basarabean
Registration date : 03/09/2006

http://basarabia.discutfree.com/

Sus In jos

Re: Sunt manipulate masele?

Mesaj Scris de veronique la data de Vin 24 Noi 2006 - 14:28

Manipularea maselor reprezinta un "atribut" pe care mass media acuala si-l indeplineste cu succes. Avand in spate diferite grupuri de interese, conduse de unii dintre cei mai influenti oameni ai momentului (si aici ma refer la liderii gruparilor politice din Romania si Moldova si nu numai ), presa, televiziunea par sa urmareasca mai degraba indeplinirea ordinelor celor sus pusi decat informarea obiectiva si analiza impartiala a situatiei in care se afla societatea la momentul actual.
Se spune ca mass media ar trebui sa fie cea de-a patra putere intr-un stat democratic. Credeti ca media romaneasca/moldoveneasca este pregatita sa isi indeplineasca satisfacator aceasta functie ?
avatar
veronique
Moderator

feminin Number of posts : 376
Age : 33
Localizare : Iasi
Registration date : 03/11/2006

Sus In jos

Re: Sunt manipulate masele?

Mesaj Scris de tank la data de Sam 25 Noi 2006 - 21:30

In Romania cat de cat presa e dezvoltata, sutn o multimea de ziare/reviste de diferite directii, nu stiu cate vor supravietui odata ku integrarea europeana , dar totusi ai de unde sa alegi.
In ceea ce priveste Moldova situatia e grava , cateva ziare in romana , care pot fi numarate pe degete , si numai zik de toata makulatura ruseasca.....sau sa numaram cate ziare de opozite, independente sunt? nu aveam de prea multe degete nevoie....
avatar
tank
membru
membru

masculin Number of posts : 88
Localizare : pe front
Hobby : kiler
Registration date : 05/09/2006

Sus In jos

Re: Sunt manipulate masele?

Mesaj Scris de S_J la data de Joi 21 Dec 2006 - 21:52

Daca suntem sau nu manipulati de mass media
depinde de noi, cititorii. Or, fiecare ar trebui sa stie ce citeste si
sa cunoasca realitatea in care traieste. Vom fi manipulati atata timp
cat vom permite acest lucru. De aceea "Un ziarist care tămâiază Puterea face un rău mai mare societății, decât însăși Puterea. E periculos pentru sănătatea morală a societății un Stepaniuc și un Voronin, dar și mai periculoși sunt ziariștii care îi slujesc și le propagă ideologia, punându-se astfel în afara moralei, dar și în afara neamului." (Constantin Tanase)
Deci, jurnalistii sunt cei care creaza starea de lucruri din tara si atitudinea oamenilor fata de anumite fenomene...

_________________
"Oare ce lucruri mai frumoase decat dragostea viseaza cei care nu iubesc?!" - Grigore Vieru
avatar
S_J
Moderator

masculin Number of posts : 267
Age : 32
Localizare : Chisinau
Hobby : :)
Registration date : 21/12/2006

http://ionsurdu.com

Sus In jos

Re: Sunt manipulate masele?

Mesaj Scris de basaru la data de Lun 27 Oct 2008 - 17:41

o carte interesanta la tema despre dezinformarea publicului larg. Cum au fost manipulate masele de-a lungul istoriei .

Vladimir Volkoff - Tratat de dezinformare.

link petr download
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

cartea o gasiti si pe [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] de altfel.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
basaru
basarabean

masculin Number of posts : 2773
Age : 78
Localizare : Everywhere
Hobby : Basarabean
Registration date : 04/09/2006

http://basarabian.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Sunt manipulate masele?

Mesaj Scris de STEFANITA la data de Mar 8 Dec 2009 - 11:43

Psihotronica – războiul viitorului

Psihotronica este disciplina biofizică ce studiază interacțiunile psihice la distanță. Obiectul de studiu al psihotronicii îl constituie fenomenele parasenzoriale (paranormale) care sunt denumite și fenomenele PSI.

Determinări prin cercetări științifice.

Un istoric succint al cercetărilor în domeniul parapsihologic arată sfârșitul secolului al XIX-lea ca timp al “nașterii” primelor societăți metapsihice ca organisme de cercetare organizată a acestor fenomene. Este de menționat numele francezului Max Dessoir care a înlocuit vechiul termen “metapsihica” cu cel de “parapsihologie”. Cele mai rudimentare tehnici de influențare la distantă, de manipulare, sunt cunoscutele bombe cu manifeste lansate în teritoriul inamic, dar și manipularea prin intermediul radioului și presei scrise, folosite de Franța, Anglia și Germania (pe frontul primului război mondial se auzeau foarte des difuzoarele inamice cu texte defetiste) iar mai aproape de noi în timp, prin persuasiune și programare neurolingvistică. În Decembrie 1989 și după, s-a vorbit mult de un așa-zis “atac PSI” asupra României, cu consecințe nefaste asupra populației. Acest lucru este perfect posibil, dar, probabil, nu vom afla ce s-a întâmplat cu adevărat decât peste mulți ani. Același lucru se pare ca s-a întâmplat în conflictul transnistrean. Cercetările asupra paranormalului s-au făcut și se fac încă în multe țări, dintre care SUA, Rusia, China și Cehia ( încă în 1942 în Cehia a apărut lucrarea “Clairvoyance, Hypnotism and Magnetism” ) sunt cele mai cunoscute.Cercetătorii au reusit sa descopere modalităti de dezvoltare a unor capacităti de punere în evidență a fenomenelor psihice parasenzoriale (PSI) care nu sunt încă explicate științific (percepția extrasensorială-PES, telepatia, telekinezia ș.a.). Ca urmare a numeroase experimente efectuate pe baza unor protocoale riguroase și sub strictă supraveghere a unor oameni de știință și specialiști în diferite domenii, s-a conturat concluzia că există persoane cu aceste capacitati parasenzoriale / paranormale

Teorii și tehnici utilizate

Există posibilitatea de a se efectua controlul psihic al mintii, respectiv ca starea psihică – creierul – să fie influențată de la distanță. Pentru a explica evenimentele psihotronice, este necesar să se facă apel la cunoștințele de fizică. La începutul secolului anterior, Ernst Schrodinger și Werner Heisenberg au formulat legile de bază ale mecanicii cuantice. Această teorie descrie fizica lumii subatomice. Dr. Bell a elaborat o teoremă din mecanica cuantică care afirmă că particulele subatomice sau fotonii care s-au obținut prin divizarea în două a unei alte subparticule sau foton vor avea aceleași caracteristici. Teorema lui Bell și conectivitatea între perechile de subparticule le-a permis oamenilor de știință să transmită informația în condiții de securitate.
Dacă corpul biofizic este un câmp cuantic, atunci când se divide pentru a realiza acțiunea psihotonică, fiecare componentă va cunoaște ceea ce perechea sa din câmpul biofizic a observat.
Transmisia cuantică a informației ar putea explica cum informația psihotronică trece de la situl observat la spionul psihic.
Câmpurile morfogenetice – câmpuri energetice care modeleaza viața.
Biologii specializați în studiul celulei știu că genomul uman (cromozomii care alcătuiesc materialul genetic uman) nu conține suficientă informație pentru a transforma masa celulelor oului fertilizat numită blastocist în embrion. Câmpurile morfogenetice biofizice asigură comutarea pe genele specifice și renunțarea la altele, în funcție de pozitia lor în blastocistul din uter. Dacă aceștia se află lângă axa în vârf, ei devin celulele ochiului și ale esofagului. Dacă sunt în partea de jos vor deveni anus, iar dacă sunt în centrul blastocistului vor deveni tubul digestiv. Dacă sunt la suprafață vor deveni celulele pielii. Câmpurile biofizice păstrează informația care va determina ca celule identice să devină celule din sisteme diferite, în funcție de pozitia lor.
Prin urmare câmpul biofizic conține foarte multe informații care nu sunt conținute în genom. Mai mult, câmpul biofizic poate controla expresia genei. O consecință naturală a acțiunilor psihotronice a fost dezvoltarea la practicienii psihotroniști a unei evoluții în câmpurile lor morfogenetice. Prin exersarea tehnicilor psihotronice de către corpul biofizic, câmpurile morfogenetice din care este alcătuit vor evolua si vor deveni conștiente (conștiența primară). Cu o practică lungă, aceste câmpuri devin autoconștiente (conștiență înaltă), Acest proces permite obținerea unor puternice abilitați psihotronice, dar mult mai important, ar putea conduce ca psi-operatorul să fie capabil sa comute aceste gene între cele doua poziții on si off.
Sănătatea și gerontologia (știinta prelungirii vieții active) sunt influențate de aceste descoperiri.
Posibilitatea influențării la distanță prin folosirea unor generatoare psihotronice care amplificau capacitățile psihice ale paranormalilor, a fost făcută posibilă de savanții sovietici.
Specialiștii în psihotronică au stabilit că o altă tehnică posibil de aplicat pentru a determina, de exemplu, un individ devenit indezirabil sa se sinucidă este sugestia pentru a-i inhiba reflexul de apărare. Astfel, se perturbă biocâmpul individului si se induce o stare depresivă acută, dar și de euforie, care dă un curaj deosebit. Aceste stări se instalează brusc, deci “atipic”, iar subconștientul individului nu se poate apăra. Dacă, pe acest fond, i se transmite – tot sugestiv – mesajul subliminal de a-ș lua viața, rezultă… crima perfectă.
Creierul se poate modifica prin folosire. Pot fi micșorate reacțiile lui sau intensificate fără limite, posibilități actualmente doar bănuite. Am dobândit un patrimoniu genetic educativ și cultural ce poate fi transcens prin experiența directă, dacă aceasta este bine condusă. Fizicianul Reynold Johnson spune că atunci când puteri paranormale ca „telepatia, clarviziunea, premoniția sunt dobândite de ființa umană prin evoluție spirituală, nu este exagarat să spunem că limitele universului uman sunt lărgite la infinit și că omul devine un supraom,un zeu…”
Toate cercetările asupra energiilor „psi” scot în evidență realitatea acestora. Prof. Olivier Costa de Beauregard, fizician, a explicat cum privește el parapsihologia: „Veți fi surprinși auzind un fizician care declară că ia in considerare parapsihologia nu în funcție de cazuri spontane, ci ca o concluzie a unei reflecții asupra simetriei interne a disciplinelor de care se ocupă: relativitatea si mecanica cuantică”.
Cum spunea și M Jourdain, fizica modernă este pe cale de a-și da seama că se raportează la Spirit.
Fizica secolului XX (relativitatea, cuantică) precum și alte știinte au ca noutate faptul că tratează materia din punct de vedere spiritual.
În încercarea de a înțelege această relație într-o maniera coerentă, se poate ajunge și la constatarea că parapsihologia este validată de ultimele descoperiri ale științei.
Cercetările actuale în domeniul noilor forme de energie au explicat științific telepatia, percepția extrasenzorială, vindecarea spontană, clarviziunea, etc. Cercetarea energiilor „misterioase” se realizează în multe laboratoare și fenomenele psihice care au fost multă vreme neînțelese și ignorate de știintă sunt explicate, descoperindu-se legea fiecarei energii. Oamenii de știință cehi Zdenek Rejdak si Karel Orbel afirmă: „omul si toate ființele vii posedă o energie specială care a fost ignorată până acum în Occident. Pe acestă bioenergie sau energie psihotronică pare să se bazeze fenomenul de psihokinezie; ea ar putea fi și cauza efectului radiestezic și aparent se poate trage concluzia că ea intervine în toate fenomenele psihice”. Bioenergia a fost cunoscută încă din antichitate.
Chinezii spuneau că omul este în legătură cu energia vieții ce umple tot Universul. Reicenbach a denumit-o energie odică, iar Blondot energie X. Oamenii de știință ruși preferă denumirea de energie bioplasmatică, iar cei cehi de energie psihotronică. Fizicianul Harris Walker sugerează că particulele elementare se comportă ca și când ar fi guvernate de o forță organizatoare. Fizica cuantică demonstrează că natura este un ansamblu indivizibil, unde totul este în relație: totalitatea universului este prezentă oricând și oriunde. In acestă privință există un exemplu frapant: cel al hologramei. Astfel dacă se rupe o bucată dintr-un negativ holografic pentru a-l pune sub un proiector laser, nu se va obține o parte a imaginii, ci imaginea intreagă.
De aici rezultă că imaginea întreagă a fost înregistrată pretutindeni pe placa holografică, în așa fel încât fiecare părticică a plăcii (negativul holografic) reflectă totalitatea.

STEFANITA
aliat
aliat

masculin Number of posts : 32
Age : 36
Localizare : Romania
Hobby : istoria
Registration date : 22/09/2009

Sus In jos

Re: Sunt manipulate masele?

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum