Bursa de valori Bucuresti

In jos

Bursa de valori Bucuresti

Mesaj Scris de basaru la data de Mar 21 Noi 2006 - 19:06

marti ,21 noiembrie , "BURSA"
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Bursa de Valori București - 11 ani de existență
* Bursa de Valori București a împlinit ieri 11 ani de existență pe piața de capital din țara noastră, ziua de 20 noiembrie 1995 fiind data primei ședințe de tranzacționare organizată la BVB.

Conducerea BVB consideră că valoarea capitalizării va urca, până în 2010, la peste 40 miliarde de euro, iar valoarea medie zilnică a tranzacțiilor va depăși 50 milioane de euro. Capitalizarea bursieră a atins 21,5 miliarde de euro, sumă ce reprezintă 27% din PIB, iar valoarea medie zilnică a tranzacțiilor a depășit 10 milioane de euro. Capitalul social al BVB este de aproximativ 10 milioane de euro, fiind deținut de un număr de 75 de acționari (în majoritate societăți de servicii de investiții financiare).
Președintele BVB, domnul Septimiu Stoica a declarat ieri că, în viitor, BVB poate deveni una din principalele instituții ale pieței financiare din țara noastră ale cărei acțiuni sunt tranzacționate pe o piață reglementată. De asemenea, pentru 2010, domnul Stoica previzionează că în majoritatea lor intermediarii autohtoni vor opera simultan pe mai multe piețe, iar acțiunile emise de cele mai importante100 de companii din economia românească vor fi tranzacționate pe piața bursieră.
În perioada ianuarie-septembrie, peste 30.000 de investitori au avut o prezență activă pe piața bursieră, realizând cel puțin o tranzacție de cumpărare, numărul urmând să crească, până în 2010, de zece ori, la 300.000 de conturi active/an.
Bursa de Valori București rămâne, totuși, la distanță de piețele din Cehia, Ungaria și Polonia, în ceea ce privește nivelul capitalizării și al lichidității. În primele nouă luni ale anului, banii nou intrați pe Bursă, reprezentând suma diferențelor pozitive dintre valoarea cumpărărilor și cea a vânzărilor, au reprezentat 32% din capitalul rulat de investitori, ponderea sumelor reinvestite fiind de 68%, potrivit directorului general al BVB, Stere Farmache. Pe de altă parte, investitorii care în perioada ianuarie-septembrie nu au vândut nici o acțiune din cele cumpărate în același interval însumau 48% din totalul investitorilor activi.
Persoanele fizice rezidente au cea mai mare pondere atât în structura investitorilor, cât și în valoarea tranzacțiilor de cumpărare, de 94%, și, respectiv, 46%. Femeile care fac plasamente la Bursă reprezintă 33% din numărul total al investitorilor români, valoarea medie a sumelor plasate pe bursă fiind, de asemenea, mai redusă în cazul acestora (19%).
Septimiu Stoica a apreciat că primele tranzacții cu instrumente financiare derivate vor putea fi realizate în primele luni ale anului viitor. BVB are în vedere realizarea unei Case de compensație multi-market pe structura SNCDD (Sistemul Național de Compensare Decontare și Depozitare).
Primele instrumente financiare derivate care vor putea fi tranzacționate la BVB vor fi contractele futures pe indicele BET, bursa testând, în prezent, aplicația care va susține funcționarea pieței produselor derivate.
* De la 1 ianuarie 2007, BVB devine membru al Federației Europene a Burselor
Bursa de Valori București (BVB) va fi de la 1 ianuarie 2007 membru cu drepturi depline al Federației Europene a Burselor de Valori, a declarat, ieri, directorul general al BVB, Stere Farmache. Reprezentanții burselor europene se vor întâlni săptămâna viitoare pentru discuții legate de intrarea BVB în această federație odată cu integrarea țării noastre în Uniunea Europeană.
În opinia domnului Farmache, aderarea va determina și modificarea Legii pieței de capital pentru adaptarea la noile directive europene.
Ancuța Stanciu
avatar
basaru
basarabean

masculin Number of posts : 2782
Age : 78
Localizare : Everywhere
Hobby : Basarabean
Registration date : 04/09/2006

http://basarabian.blogspot.com/

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum